Prodaje pohabani primerak stripa s prvim pojavljivanjem Spajdermena za 35.000 dolara

Prodavnica stripova u američkom gradu Milvokiju, u državi Viskonsin, namerava da proda redak primerak stripa s prvim pojavljivanjem Spajdermena.
Prodaje pohabani primerak stripa s prvim pojavljivanjem Spajdermena za 35.000 dolara
Foto: Beta/AP
Prodavnica "Collector's Edge" je dobila radi prodaje primerak stripa "Amazing Fantasy" broj 15, objavio je lokalni list.
Strip koji je pravio legendarni Sten Li za "Marvel" objavljen 1962. godine, priča je o tome kako je Pitera Parkera ugrizao radioaktivni pauk, te je dobio neverovatne moći i saznanje da ima i velike odgovornosti.
Vlasnik radnje Stiv Dobžinski je prošlog utorka prvi put na društvenim mrežama objavio fotografije primerka tog stripa koji treba da proda. Rekao je za "Journal Sentinel" da je jedan par taj primerak stripa našao među stvarima umrlog rođaka i doneo mu ga da pomogne u prodaji.
 
Drugi, skoro savršen primerak "Amazing Fantasy" broj 15, prodat je za čak 3,6 miliona dolara na aukciji u Teksasu 2021.
 
A primerak u Milvokiju je čitav pohaban, a ivice stranica su ponegde i pocepane.
 
Dobžinski je taj primerak poslao kompaniji za ocenjivanje stripova i kolekcionarskih predmeta "Certified Guaranty Company" na Floridi. Strip je ocenjen sa tri na skali od 0,5 do 10, pri čemu je 0,5 veoma loše, a 10 savršeno stanje. Dobžinski je rekao da bi zato njegov primerak mogao da košta 35.000 dolara.
 
"Ako ga stavite na aukciju, zavisi ko će licitirati. A ako ne ide na licitaciju, očigledno će se prodati za nešto manje novca", rekao je on.
Dobžinski je kontaktirao neke svoje redovne kupce da bi im dao priliku da kupe strip pre nego što zakaže javnu prodaju, ali još nije dobio odgovor nijednog.
 
"Mogu još malo da sačekam dok razmisle, ali pošto ga prodajem za nekog drugog, moja dužnost je da pokušam da dobijem najbolju moguću cenu", rekao je on.
  • ZokiNS

    27.10.2023 06:04
    Nedostatak Kulture
    Kada neko nema istoriju, istinske heroje, kulturu postovanja tudjeg napora i rada, onda je sasvim "normalno" da i od najobicnijeg pr*eža pravi, uz pomoc potpuno beskarakternih medija, toliku pompu, a pri tome koristi cifru kao merilo vrednosti. Za naslednike bitangi, probisveta, protuva, avanturista i vlasnica bordela, skroz normalno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.