Karta za tramvaj mu istekla za dva minuta - sad mora da plati kaznu od 600 evra

Stanovniku Berlina karta za tramvaj istekla je za svega dva minuta i baš u tom trenutku pojavila se kontrola pa je završio na sudu i sad mora da plati 600 evra.
Karta za tramvaj mu istekla za dva minuta - sad mora da plati kaznu od 600 evra
Foto: Pixabay
To je deset puta više od uobičajene kazne od 60 evra.
Optuženi J. B. (39) je elektrotehničar, živi od socijalne naknade Burgergelda, koja iznosi 780 evra, s roditeljima, prenosi Fenix Magazin.
Naime, 12. januara ove godine vozio se tramvajem do Aleksanderplaca, a karta koju je kupio važila je 120 minuta.
 
"Mislim sam da su kontrolori mogli da budu susretljiviji, ali nisu dopustili da iko s njima razgovara", rekao je ovaj 39-godišnjak.
 
Izašao je s njima na stanici Mollstrasse/Prenzlauer Allee, gde se optuženi verbalno sukobio s njima.
 
"Baš me preplašio. Pretio je Alahom i nasiljem", prisetio se kontrolor na sudu.
Putnik je na sudu tvrdio da se "samo pohvalio svojim dugogodišnjim iskustvom u borilačkim veštinama". 
 
Njegov advokat je tvrdio da će branjenik popraviti svoje ponašanje i da se radi o incidentu. 
 
Sud je presudio da putnik mora da uplati 600 evra dečjem hospisu i da mora da ide na kurs kontrole besa.
  • MN

    25.10.2023 01:31
    Kod nas vazi ona cuvena "Zavadi pa vladaj" narod, sve u cilju sto duzeg zadrzavanja korumpiranih i pohlepnih politicara na vlasti. O ovakvoj primeni zakona kod nas mozemo nazalost samo da mastamo. Narodu sve vise popustaju kocnice, zakoni se selektivno i nepravicno primenju ako se i primene, kazne neadekvatne ucinjenom. Daleko smo mi od ovakve uredjene drzave.
  • ...

    24.10.2023 12:41
    Znaci, nije platio 600 evra zbog karte nego zato sto se "samo pohvalio poznanjem borilackih vestina".
  • Banderaš

    24.10.2023 11:17
    Samo 0 toleracija prema kršenju zakona može društvo sačuvati od anarhije i bezvlašća, gde je srbija odličan primer gde korupcija, nepoštovanje zakona, Ustava, pravila,bahatost i bezobrazluk političara prešlo na građane i danas je nasilje i besnilo sastavni deo svakodnevnice srbije.
    Najstrašnije je da to neće trajati večito i da će uskoro političari kojima se sprema gubitak vlasti isprovocirati sukobe i sve može kulminirati i pretvoriti ovu našu lepu državu užasan poligon nemerene agresije,samo da bi se predsednik zadržao na vlasti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.