VIDEO U 91. godini prestaje da studira: Ima 15 fakultetskih diploma

Leonardo Altobeli, 91-godišnji penzionisani italijanski lekar, kaže da je sada konačno zadovoljan i da će prestati da studira nakon što danas stekne svoju petnaestu diplomu.
"Prestaći da studiram", kazao je lokalnim medijima, dan pre nego što će steći diplomu kriminologa na novom smeru za istraživačke nauke na Univerzitetu Fođa. 
Altobeli je do sedamdesete godine bio lekar porodične medicine, ali i gradonačelnik rodnog grada, Troje, blizu Fođe.
Među njegovih ostalih 14 univerzitetskih diploma su: diploma pravnog fakulteta, političkih nauka, italijanske književnosti, filozofije, pedagogije (dvaput), agrarnih nauka, prehrambenih nauka i tehnologije, turizma, istorije, biotehnologije, arheologije i poslednji je magistarska diploma iz kriminologije.
 
U njegovom univerzitetskom CV-ju je sedam diploma, među kojima ona iz socijalne medicine, sportske medicine, zdravstvenog prava i podučavanja opšte medicine. 
 
"Najstariji sam student na svetu, ali nakon ove diplome prestajem da studiranjem. Sada ću se posvetiti pisanju. Mladima poručujem da vole ono što rade. Da prigrle svoj posao i da ga rade s osmehom i smireno. Oduvek sam osećao strast prema sticanju novih znanja i zbog toga sebe nazivam 'studentom sveta'", poručio je Altobeli.
 
  • Štakor iz supe

    27.10.2023 21:25
    Ovaj da je jeo u srpskoj studentskoj menzi, ni tu lekarsku penziju ne bi dočekao.
  • Vera Nada

    24.10.2023 20:18
    Bravo
    Zato bas sto svi nemamo mogucnost da radimo sto volimo,dobro je rekao Volite ono sto radite, bice vam lakse.
  • Limanac

    24.10.2023 17:45
    Da dođe u Srbiju da se zaglavi jedno dve decenije na predmetu tipa "Osnovi agrarne statistike".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.