VIDEO: Semafor kao tetris - ima čak 16 ekrana

U Barseloni semafori za bicikliste stvaraju ozbiljne probleme u saobraćaju, što i ne čudi kada vidite kako jedan od njih izgleda.
Takozvani "tetris semafor" u Barseloni ima čak 16 ekrana i prvobitno je dizajniran da olakša kretanje na dva točka za sve veći broj ljudi koji se odluče da biciklom idu na posao, u školu ili u prodavnicu. Međutim, umesto očekivane poboljšane efikasnosti saobraćaja, dizajn semafora je doveo do potpuno suprotnih rezultata, piše DailyExpress.
Brojni ekrani pokazuju kada biciklisti mogu skrenuti levo, desno ili nastaviti pravo. U teoriji radi odlično, ali u praksi previše različitih svetala i strelica potpuno zbunjuje bicikliste, ali i sve ostale učesnike u saobraćaju. 
Kako piše pomenuti portal, i pored brojnih žalbi, gradske vlasti ne vide problem u novim semaforima i poručuju biciklistima da se naviknu na nova pravila saobraćaja.
 
Ubrzo nakon postavljanja, semafor je izazvao velike reakcije na društvenim mrežama, gde su ga korisnici uporedili sa "partijom šaha" i "tetrisom". Mnogi su se šalili na račun njegove složenosti, ali su se brzo počele pojavljivati prave pritužbe. Biciklisti su se osećali izgubljeno ispred ovog lavirinta svetala i znakova, a vozači drugih vozila često su bili zbunjeni kako da tumače semafore. Situacija je postajala sve problematičnija, kritike su se samo gomilale, a gradske vlasti nisu pokazivale volju za promene.
 
  • lopurda

    27.10.2023 10:27
    Razlika između Španije i Srbije je što će u Barseloni građanski pritisak u jednom trenutku uroditi plodom, čak i bez udesa, a u Srbiji ne bi prstom mrdnuli ni da padne 5 mrtvih glava.
  • ...

    25.10.2023 12:33
    He,he. dobro su odabrali muziku.
  • Ne daj boze

    25.10.2023 10:58
    kod nas
    A zamislite tek kod nas ovi nasi akademski gradjani bez srednje skole...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.