Jakna Majkla Džeksona prodata za 286.000 evra

Kultna crno-bela kožna jakna koju je Majkl Džekson nosio osamdesetih u reklami za Pepsi, na aukciji je prodata za 250.000 funti (oko 286.000 evra).
Reč je o jednom od više od 200 raznih predmeta poznatih osoba koji su bili u ponudi Propstora, jedne od vodećih svetskih kompanija za prodaju memorabilija i odeće poznatih osoba iz šoubiznisa.
 
Među njima su se našli sako Džordža Majkla, umetak za kosu koji je nosila Ejmi Vajnhaus, predmeti koji su pripadali Dejvidu Bouviju, članovima grupe Oasis i Bitlsima.
Džekson se u crno-beloj jakni pojavio 1984. u jednoj od prvih u nizu reklama za Pepsi.
 
Tih se reklama danas najviše sećaju po tome što se za vreme jednog od snimanja Džeksonu zapalila kosa i dobio je opekotine nakon problema s pirotehnikom, ali je tada na sebi imao drugu jaknu.
 
La Rocka kožna jakna Džordža Majkla koju je nosio u spotu snimljenom sa Aretom Frenklin za pesmu "I Knew You Were Waiting (For Me)“ prodata je za 93.750 funti (oko 107.000 evra), što je znatno više od očekivanog (između 30.000 i 60.000 funti).
 
Umetak za kosu koji je nosila pokojna britanska pevačica Ejmi Vajnhaus u video spotu iz 2007. "You Know I’m No Good" prodat je za 18.750 funti (21.500 evra), što je malo iznad donje granice procenjene vrednosti.
 
Mark Hočman, direktor odeljenja za muziku i plakate u Propstoru, uoči aukcije je rekao da su mnogi predmeti prvi put ponuđeni na prodaju.
  • Laloš

    12.11.2023 10:55
    Od kada sam pogledao dokumentarac HBOa o ovoj osobi kad god puste njegovu pesmu na radiju ja promenim stanicu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.