VIDEO: Predsednika Austrije ujeo pas predsednice Moldavije

Tokom posete predsednika Austrije Aleksandra van der Belena Kišinjevu, desio se incident – pas moldavske predsednice Maje Sandu ujeo je austrijskog lidera za ruku.
Incident su snimile video-kamere, a dogodio se kada su Sanduova i Van der Belen bili u dvorištu predsedničke palate u glavnom gradu Moldavije.
 
Maja Sandu je povela psa, koji je prisustvovao sastanku, na zajedničko fotografisanje sa Van der Belenom i predsednicom Slovenije Natašom Pirc Musar, koja je takođe bila u poseti Moldaviji.
U jednom trenutku, Van der Belen je krenuo da pomazi psa koji se zove Kodrut, ali je pas predsednika Austrije ujeo za desnu ruku. 
 
Van der Belen je kasnije fotografisan, a na slikama se vidi da mu je ruka zavijena.
Maja Sandu se izvinila i ponudila objašnjenje rekavši da je Kodrut bio pod stresom i da je na događaju bilo prisutno mnogo ljudi.
 
Ona je inače ovog psa, bivšeg lutalicu, udomila početkom godine nakon što ga je udario automobil, kada je izgubio nogu.
 
 
"Kodrut je deo našeg tima u Predsedništvu oko sedam meseci, nakon što je pronađen povređen na ulici. Nažalost, nismo uspeli da mu sačuvamo šapu, ali posle nekoliko meseci lečenja, on sada srećno trči na tri noge", napisala je ona na Instagramu.

Teme

pas
  • Djins

    21.11.2023 07:18
    Svi moraju da znaju
    Stomak mi proradi na ove sto nekom pomognu, pa onda na sav glas se hvale!
  • zztop

    20.11.2023 11:40
    A šta bi taj pas učinio vulinu možemo samo nagađati ...
  • Pajo

    20.11.2023 02:52
    Omg
    Putin je kriv...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.