VIDEO: Ekološki aktivisti obojili u zeleno vodu u Velikom kanalu u Veneciji

Aktivisti italijanskog pokreta za zaštitu čovekove okoline "Pobuna protiv istrebljenja" obojili su u zelenu boju vodu u Velikom kanalu u Veneciji.
To su učinili znak protesta zbog, kako navode, nedostatka napretka na samitu UN o klimatskim promenama u Dubaiju.
 
Članovi pokreta su na mostu Rijalto iznad kanala postavili i transparent na kojem piše "COP28: Dok Vlade raspravljaju, mi visimo o koncu".
U zeleno su obojeni i manji delovi reka i kanala od Poa u Torinu na severu Italije do Tibra u Rimu na jugu.
 
 
Grupa u saopštenju navodi da boja ispuštena u reku nije štetna i da se koristi u industriji za praćenje predmeta u vodi.
Međutim, gradonačelnik Venecije Luiđi Brinaro osudio je, kako je naveo, eko-vandale i zatražio od vlasti da izreknu određene mere.
 
Brinaro je naveo da je brodski saobraćaj u velikom kanalu bio obustavljen tokom protesta i da će biti obavljena analiza vode.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.