Šta je najviše "guglano" u 2023: Barbi, rat između Izraela i Hamasa...

Gugl je objavio pregled najčešćih pretraga tokom 2023. godine u svom redovnom prikazu "Godina u potrazi".
Šta je najviše "guglano" u 2023: Barbi, rat između Izraela i Hamasa...
Foto: Pixabay
U domenu vesti na vrhu liste sa najviše pretraga bio je tekući rat između Izraela i Hamasa.
 
Slede upiti u vezi sa malom podmornicom u obilasku Titanika koja se raspala u junu, kao i o razornim zemljotresima u Siriji i Turskoj u februaru.
Osoba za koju su se korisnici najviše raspitivali preko Gugla ove godine bio je igrač Bafalo Bilsa Damar Hamlin koji je doživeo srčani udar na terenu tokom utakmice u januaru ali se od tada vratio u NFL takmičenja uz veliko slavlje.
 
Sledi glumac Džeremi Rener koji je preživeo tešku nesreću sa čistačem snega početkom godine.
 
Glumac Metju Peri i pevačica Tina Tarner predvode u potragama kada je reč o umrlim poznatim ličnostima.
Iz domena zabave film "Barbi" dominira u potragama na Guglu iz sveta filma, a slede "Openhajmer" i indijski triler "Džavan". Simultani početak prikazivanja filmova "Barbi" i "Openhajmer" u bioskopima u julu, koji je izazvao toliko interesovanje, stvorio je kulturni fenomen nazvan "Barbihajmer" spajanjem naziva dva filma.
 
Na televiziji, serije "The Last of US", "Wedneseday" i "Džini i Džordžija" su tri vodeće serije oko koje su se interesovali korisnici Gugla 2023. godine.
 
Za muziku glavna potraga bila je za pesmu "Idol" sastava  Joasobi. Sledili su "Try That in A Small Town" Džejsona Aldina koja je skočila na top listama posle kontroverze letos i posle toga “Bzrp Music Sessions, Vol. 53”  Šakire i Bizarapa.
 
Inter Majami novi dom argentiske super zvezde Lionela Mesija predvodio je u trendovima Gugla za sportske timove.
 
Posebno u SAD-u mnogi korisnicu proveli su 2023. godinu pitajući zašto su toliko skupa jaja, karte za koncerte Tejlor Svift i Srirača flašice sa sosom.
 
Reč "riz" koju je nedavno Oksford proglasio rečju godine, predvodi među upitima za definiciju sleng reči.
 
Gugl je saopštio da je prikupljao svoje podatke o pretragama od 1. januara do 27. novembra ove godine.
 
Gugl nije jedini koji objavluje godišnje podatke kako se približava kraj 2023. godine. Vikipedija, onlajn encikopledija, objavila je spisak najposećenijih članaka u ovoj godini, kao i broj ukupnih pregleda, u kojima predvodi Čat GPT.
 
Da obeleži svoj 25 rođendan, Gugl je takođe objavio podatke o najčešćim pregledima "svih vremena" po raznim kategorijama.
 
Od 2004. godine, kada su podaci o trendovima kompanije prvo postali dostupni globalno, najviše pretraga za dobitnika Gremija bilo je za Bijonsi, dok je portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo imao najviše pregleda među sportistima, a najviše pretraživan film je Hari Poter.

Teme

gugl

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.