VIDEO: Pokazao kako izgleda život na -73 stepena

Tiktoker Džef Kaps već neko vreme boravi na Južnom polu.
Na društvenoj mreži objavio je nekoliko videa i pokazao svojim pratiteljima kako izgleda život na jednoj od najhladnijih tačaka na Zemlji. 
U jednom od videa snimio se kako je na Antarktiku pokušao da natoči piće iz limenke. Dok je okrenuo limenku kako bi pretočio piće u čašu, tečnost se zamrzla, a limenka je ostala u vazduhu povezana sa zamrznutim pićem. U opisu objave napisao je kako je u tom trenutku na Južnom polu bilo -64 stepeni. 
Mnogi su ga u komentarima pitali kako mu uopšte mobilni radi s obzirom na hladnoću, a objasnio je da mu se uređaj gasi svaki čas. 
 
 
U jednom od ranijih videa Džef je pokazao da na ovako niskim temperaturama nosi nekoliko slojeva odeće - obavezno stavlja i kapu, kapuljaču, šal i jako debele rukavice. U trenutku kad se snimao, temperatura na Antarktiku je bila -73 stepeni.
 
@thejeffcapps Here’s how we stay warm in some of the most extreme temperatures on Earth! #southpole #antarctica #antarctic #extremecold #extreme ♬ original sound - thejeffcapps
 
Inače, pre 13 godina na Antarktiku je izmerena temperatura -93,2 °C, što je za do sada najniža izmerena temperatura u prirodi na Zemlji.
 
@thejeffcapps The sun only rises once a year at the south pole. The weeks before sunrise are some of the most beautiful. #southpole #antarctica #antarctic #aurora #southernlights #asmr ♬ original sound - thejeffcapps
 
@thejeffcapps Found these gorgeous ice crystals on the side of our garage. Video coming soon of the whole wall of them! #southpole #antarctica #antarctic #frozen #crystals #iceicebaby #winter ♬ Christmas Is Coming - DM Production
  • Nikola

    15.12.2023 04:08
    Naravno da je ovo sa limenkom fejk, ja sam bio na -63 i nikad se tecnost ne smrzne tako brzo.
    Ali svejedno svaka mu cast, uzasno je tesko funkionisati na tako niskim temperaturama.
  • Shone

    12.12.2023 11:28
    Ne verujem
    ništa na konzervi piše AV

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.