VIDEO: Pola veka legendarne predstave "Radovan III"

Atelje 212 obeležilo je danas pola veka legendarne predstave "Radovan III", u kojoj je glumio Zoran Radmilović.
"Predlažem da se rudnici kopaju, ne vertikalno, nego vodoravno, pa kad nešto ne pronađemo, kao što nećemo ni pronaći, onda da tu napravimo metro, normalno. A možemo o istom trošku u suprotnom pravcu da pustimo kanalizaciju“, izgovara čuveni Radovan u predstavi.
 
 
Pola veka kasnije, Beograd još nije dobio metro, pojedini delovi prestonice još nemaju ni kanalizaciju, ali predstava Radovan Treći i danas ima legendaran status.
Pored Zorana Radmilovića i Mire Banjac, u postavi po kojoj publika najviše pamti komad, igrali su i Milutin Butković, Milan Caci Mihailović, Tatjana Beljakova, Maja Čučković i Taško Načić.
Predstava, za koju se neretko tražila karta više, igrana je u beogradskom pozorištu Atelje 212, a režirao ju je Ljubomir Muci Draškić, po tekstu Dušana Kovačevića.
 
Premijera predstave Radovan Treći bila je 30. decembra 1973. godine, kao diplomski rad Dušana Kovačevića, dramskog pisca i scenariste koji je nešto ranije, u februaru, kao student, debitovao na velikoj sceni Ateljea 212 komadom "Maratonci trče počasni krug".
  • Vlada Kovačević

    31.12.2023 04:11
    Istina !
    Ajd sad neko da ponovi sve to !
    Ti glumci i takvi režiseri i scenaristi se više neće radjati !
    Zlatno doba srpske kinematografije i pozorišta ....
  • /

    31.12.2023 00:54
    /
    aj sad o lepim titovim vremenima kada je serija po ovim komadu /ali bez zorana radmilovica/ zabranjena da se emituje posle prve epizode
  • Bojan

    30.12.2023 22:31
    Neponovljivi Zoran Radmilović.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.