VIDEO: Nisu svi oduševljeni tinejdžerom koji je pobedio "tetris"

Voditeljka Sky News-a kritikovana je jer je rekla 13-godišnjaku koji je postao prva osoba u istoriji koja je pobedila igru Tetris da "izađe napolje i udahne malo svežeg vazduha".

Džejn Seker, koja se poslednjih dana hvalila tinejdžerskom senzacijom u finalu Svetskog prvenstva u pikadu Luka Litlera, izazvala je lavinu komentara zbog svojih primedbi igraču Tetrisa Willisu Gibsonu.

Tokom izveštaja o postignućima mladog tinejdžera na Sky News-u, Seker je rekla: "Kao majka rekla bih samo da se maknete od ekrana, izađete napolje, udahnete malo svežeg vazduha. Pobediti Tetris nije životni cilj."

Korisnici društvenih mreža nazvali su njene komentare "samodopadnim", ističući da nije govorila na taj način o finalu Svetskog prvenstva u pikadu između tinejdžera.
 
"Kakva je to tužna, zlobna stvar za reći, pogotovo o detetu"
 
 
"Godina je Gospodnja 2024., a Sky News još uvek govori ljudima koji igraju video-igre da izađu napolje i udahnu malo svežeg vazduha, posebno na isti dan kada hvale 16-godišnjeg igrača pikada", napisao je na X-u gejming novinar Chris Scullion.

Druga osoba je dodala: "Znam da joj verovatno to nije bila namera, ali kakva je to tužna, zlobna stvar za reći, pogotovo o detetu. U mojim ranim godinama imao sam roditelja koji je umanjivao moja vlastita postignuća. Budite oprezni s rečima. Budite bolji."

  • Inglis

    07.01.2024 15:07
    Kako se na engleskom kaze samodopadni?
  • Slucaj

    07.01.2024 09:42
    Ima na netu snimak doceka Nove godine u Parizu gde u ponoc svi (šuma ljudi) telefonom snimaju vatromet, a niko nikome ne cestita, uz komentar o tome.
  • А

    05.01.2024 18:02
    А
    А како ће бити када је Тетрис пукао и нејће бити у продаји или драстично ће му опасти продаја. У осталом као и свим изумима које човек провали.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.