Dva scenarija finalnih epizoda četvrte sezone "Prijatelja" prodata za 25.500 evra

Dva scenarija za finale četvrte sezone popularnog američkog sitkoma "Prijatelji" trebalo je da budu uništena pre 25 godina, ali neko ih je izvadio iz kante za otpatke i sačuvao.
Sada su prodati za 25.500 evra, dok je početna cena bila između 600 i 800 funti.
 
Aukcionari u "Hanson Rosu" u Hertfordširu ističu da su zaprepašćeni interesovanjem iz celog sveta za scenario za epizode sa Rosovim venčanjem, čuvenog dvodelnog finala četvrte sezone.
 
Šefica prodaje aukcijske kuće, Amanda Batler, rekla je za Skaj njuz da su njihove telefonske linije bile preplavljene ponudama koje su daleko premašile početnu procenu.
 
Ali ponuđači su poludeli za scenarijima iz 1998. i prevazišli su sva očekivanja.
 
"Jednostavno ne mogu da verujem u rezultat i uticaj koji je ovo otkriće imalo. Globalno interesovanje je bilo fenomenalno, svi smo bili zapanjeni", navodi Batler. 
Iako nije sigurno kome su scenariji pripadali, na njima se nalazi ime Džona Lanzera, koji je bio britanski scenograf.
 
Radnja obe epizode je smeštena u Londonu, a scenariji su pronađeni nekoliko nedelja nakon što je završeno snimanje u studijima na Vembliju.
 
"Deo mog posla je bio da se pobrinem da sve bude uredno i da nema smeća okolo", rekla je šezdesetogodišnjakinja, koja je radila u logističkoj podršci produkcije i pomagala u podeli karata za publiku u studiju.
 
"Nisam bila sigurna šta da radim s njima, pa sam ih samo stavila u fioku u kancelariji. Sećam se da sam se pitala kom članu glumačke ekipe su možda pripadali", navela je ona.
 
Pošto je napustila ovaj posao 1999. godine i sve natrpala u veliku kartonsku kutiju kada je čistila svoj radni sto, priznaje da je zaboravila da su i scenariji unutra.
 
"Moglo se lako desiti da ih bacim", dodala je. No nedavno je generalno raspremala kuću pre selidbe i ponovi je naišla na njih.
 
Ona nije želela da se objavi njeno ime, ali smatra da ovi scenariji zaslužuju da budu vlasništvo nekog velikog obožavaoca "Prijatelja", jer priznaje da nije oduševljena američkim humorom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.