Dvanaestogodišnjak primljen u Mensu: Inteligentniji od Ajnštajna i Hokinga

Dvanaestogodišnji dečak iz Devona u Britaniji, Rori Bidvel, navodno je postigao najbolji rezultat na testu inteligencije i tako se pridružio organizaciji Mensa.
Kako prenosi Skaj njuz, Bidvel je navodno postigao bolje rezultate od Alberta Ajnštajna i Stivena Hokinga, tako što je ostvario najveću ocenu od 162 poena na "Cattell III-B testa", uprkos tome što ništa nije znao o testu, niti se unapred pripremao za njega.
Rorijeva majka, Abi Bidvel, rekla je da je njen sin bio toliko opušten tokom testa inteligencije i, prema njenim rečima, čak je u jednom delu ležerno prošetao do toaleta.
On je test inteligencije u trajanju od dva sata položio dve nedelje nakon svog 12. rođendana i navodno je nekoliko dana kasnije pozvan da se pridruži Mensi, koje okuplja ljude sa izuzetno vioskim koeficijentom inteligencije.
 
Rori je pokazao rane znake inteligencije još kao dvogodišnjak, kada je bez pomoći roditelja slagao slagalice od 100 delova.
  • Lucifer

    27.01.2024 12:22
    Hoking je na pitanje o svom IQ rekao: "Ljudi koji likuju nad svojim IQ-om su gubitnici". Povrh svega, mi samo procenjujemo koliki IQ su imali i jedan i drugi pa je krajnje glupo koristiti ih za poređenje...
  • Steva

    24.01.2024 20:37
    oj srrbijo med šljivama
    Pa, jel to beše genijalac Hoking onomad,još za života dao čovečanstvu spasonosno rešenje rekavši: "Ako vas budu kontaktirali vanzemaljci nemojte se javljati"
  • S56

    24.01.2024 08:02
    Talentovani
    Mnogi u srpskoj vlasti imaju prosečan IQ, a natprosečno kradu i lažu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.