Zagrepčanin snimio neobičnu pojavu na nebu: Sjajni meteor prilikom ulaska u atmosferu

Zagrepčanin je pijući jutarnju kafu snimio neobičnu pojavu na nebu, koja podseća na ulazak nekog manjeg kamena u Zemljinu atmosferu.
Snimak je nastao u utorak, a očevidac kaže da mu je pažnju privukla siva linija koja se "odjednom užarila".
"Mislim da se radi o nekakvoj kometi ili meteoru", rekao je čitalac hrvatskog portala 24sata, koji je objavio njegov video.
Hrvatski astronom Radonić objasnio je da se radi o sjajnom meteoru, čiji će se snimci kasnije pojaviti i na snimku meteorske mreže, kada će moći da se utvrdi o čemu se tačno radi.
 
"Ako je bio dovoljno veliki da se očekuje da je negde nešto palo, to će uskoro biti objavljeno. Takvi sjajni meteori se zovu bolidi ili vatrene kugle i dovoljno je da u promeru imaju jedan centimetar kako bi stvorili takav efekt", rekao je astronom Radonić.
 
Snimak možete pogledati OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.