VIDEO: U ovom bloku u Kini živi 20.000 ljudi

U stambenom kompleksu Regent International, ogromnoj zgradi u poslovnoj četvrti Hangdžou u Kini, trenutno živi čak 20.000 ljudi, koji nikad ne moraju da izađu iz njega.
Naime, s obzirom na to da unutar zgrade mogu pronaći sve potrepštine koje im zatrebaju, stanari ovog kompleksa zapravo nemaju potrebe da izlaze van njega ako ne žele.
 
Zgrada, koja je prvobitno dizajnirana kao luksuzan hotel, proteže se na 260 kvadratnih metara, visoka je 206 metara i sastoji se od 39 spratova, što je čini jednom od najvećih zgrada u Kini pa ne čudi što je postala viralna na Tiktoku. 
Kompleks može da primi do 30.000 stanara, ali u njemu trenutno živi njih 20.000. 
 
Ovaj grad u malom uključuje brojne sadržaje, poput restorana, berberina, salona za manikir, supermarketa, bazena i kafića. 
Zgradu je projektovala Alicia Loo, koja je inače projektovala i Singapore Sands Hotel sa sedam zvezdica. Regent International trebalo je da bude hotel sa šest zvezdica, ali pretvoren je u kompleks otmenih stanova koji su popularni među studentima, diplomcima i mladim stručnjacima. 
 
@fatheristheone The Regent International apartment in Hangzhou, China is famous for having a lot of inhabitants comparable to a small town, around 20,000 #unreal # #followme #love #free #forever #friends #earth #biggest#apartments#hangzhou #china ♬ original sound - father is the one
 
Inače, iznajmljivanje manjih stanova bez prozora obično košta oko 195 evra mesečno, dok veći stanovi s balkonima koštaju oko 520 evra mesečno. 
 

Teme

kina
  • /

    09.02.2024 08:53
    /
    ideal srpskih zemalja
  • Evo

    07.02.2024 12:10
    neka bude da ne razumem "novo doba" , ali moja prva asocijacija za ovakav način života je da me podseca na farme za uzgoj živine. Nehumano u svakom slučaju.
  • drty

    07.02.2024 12:03
    260m2 ?
    Ovo vam ne valja

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.