Vozio prebrzo i snimila ga kamera, a on prijavio policiji: Jako je blicnula, mogao sam da poginem

Jednog Šveđanina (75) snimila je kamera zbog prekoračenja brzine na auto-putu E45 u Jemtlandu. Međutim, umesto da plati kaznu - uzvratio je i "prijavio" kameru za prekoračenje brzine policiji.
Vozio prebrzo i snimila ga kamera, a on prijavio policiji: Jako je blicnula, mogao sam da poginem
Foto: Pixabay (ilustracija)
Kaže da je bio zaslepljen blicem kamere i smatra da je to bio pokušaj ubistva iz nehata, kao i da je doživeo "iskustvo bliske smrti".
Vozač je snimljen zbog prebrze vožnje, piše Ostersunds-Posten. "Kamera za brzinu" je bljesnula toliko snažno da je 75-godišnjak morao da zaustavi auto, navode novinski izveštaji.
"Vozačku dozvolu imam 56 godina i ovo je najgori incident tokom mojih više od 200.000 kilometara na švedskim i evropskim putevima", naveo je čovek u policijskom izveštaju.
 
Policija je ipak odlučila da zatvori ovaj slučaj, pa će vozač morati da plati kaznu ili da pravdu potraži na drugom mestu. Da nije napravio prekršaj, ne bi bilo ni bljeska blica. 
  • Ko to tamo peva

    12.02.2024 16:16
    "Kontrola opreme, alkohola i droga nije bilo mnogo ali policija je znala i ko voli da popije i ko je narkoman i ko vozi krseve. "

    Kao u filmu, kad Bata Stojković kaže "zna se ko ovde voli da krade".
  • The Lalosh

    09.02.2024 07:52
    @Ja
    Ova tvoja poslednja rečenica objašnjava psihologiju prosečnog vozača na Balkanu:
    Sad vozim 70/110 jer nemam para za kaznu i osecam se kao idiot jer me i dalje obilaze skakaci.

    Dakle, da imam para i ja bih se bahatio u saobraćaju, jer neće mene tamo neki lik preskakati dok ja vozim po propisima...
    Ali nemam para za kazne, pa se osećam kao idiot jer ne smem da mu pariram.
  • Ja

    08.02.2024 16:47
    Da ne ispadne da se zalazem za brzu voznju ili da sam neki ludak koji vozi brzo, samo cu ispricati kakav je 'osecaj' bio pre jedno 20-25 godina a kakav je sada znate i sami ako vozite.

    - dozvoljeno na autoputu 120, svi voze oko 130-140, poneko vozi 180 i izaziva veliku opasnost za sve ostale ucesnike u saobracaju ali barem ima vozilo koje stvarno moze da ide 180. Tada su saobracajke izazivali uglavnom vozaci skupih i brzih vozila, to se nije promenilo. Ko ima krs, pazljivo vozi.
    - dozvoljeno na regionalnim putevima 80 a svi voze 100-120 tamo gde kvalitet puta dozvoljava brzinu. Najgore je kada se u takvoj prakticnoj koloni vozila koja se krecu 100km/h pojavi 'skakac' koji misli da je na auto putu pa vozi slalom i obilazi vozila jedno za drugim ili 'iz cuga' celu kolonu. Sretnes ga na semaforu i ne kapira da je tim slalomom potrosio 2 litra goriva vise i 'ustedeo' 60 sekundi vremena.
    - Kontrola opreme, alkohola i droga nije bilo mnogo ali policija je znala i ko voli da popije i ko je narkoman i ko vozi krseve. Istina je da su nekada i gledali kroz prste ali nije se bas moglo ni voziti pijan ni drogiran ni bez elementarne ispravnosti vozila jer to se iz aviona vidi ne treba biti genije da se prepozna pijano,drogirano, krs/neispravno.
    - prvu pomoc nisu svi imali u vozilu ali ko je imao, verovatno je drzao zato sto zna kako da je upotrebi ako zatreba. Sada svi nose a ne znaju sta ce.

    Sad vozim 70/110 jer nemam para za kaznu i osecam se kao idiot jer me i dalje obilaze skakaci

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.