Ginis ipak priznao rekord Ajfelove kule od 700.000 šibica

Ginisova knjiga rekorda javila je Francuzu Rišaru Plodu da je njegova Ajfelova kula od 7,2 metra rekordne visine, dan nakon što su ga prvo odbili zbog korišćenja pogrešnih šibica.
Plod je rekao da je ove nedelje bio na "emocionalnom toboganu" nakon što je proveo 4.200 sati tokom osam godina na izgradnji modela sastavljenog od više od 706.000 šibica i 23 kilograma lepka. 
 
"Osam godina sam mislio da gradim najvišu strukturu od šibica", rekao je za Rojters.
Međutim, Ginisova knjiga rekorda prvo mu je rekla da nije ispunio uslove jer nije koristio šibice koje su bile "komercijalno dostupne".
 
Plod je prvo koristio komercijalne šibice, tako što je svakoj odsekao glavu. Umoran od tog dosadnog procesa, od proizvođača je poručio samo štapiće bez glave, zbog čega je odbijen njegov rekord.
"Srećni smo što možemo da priznamo da smo bili malo prestrogi po pitanju vrste šibica potrebnih u ovom pokušaju, a Rišarov pokušaj zaista zvanično jeste neverovatan", rekao je Mark Mekinli, direktor službe za središnje evidencije u Ginisovoj knjizi rekorda.
 
  • ludilo i kod Ginisa!

    14.02.2024 23:20
    napravio kulu od
    NEŠIBICA, a priznali mu. Bezobrazluk na kub. Čuj mamlaza - "emocionalni tobogan". Emocionalno sam se usro, pardon uneredio. Baš onako zdravo emocionalno.
  • Aleksej

    12.02.2024 11:17
    E pa...
    Pa ovo nije uredu prema svima nama sto smo pravili Ajfelove tornjeve od normalnih sibica. :(

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.