Japanskim vojnicima biće dopušteno da imaju dužu kosu

Novim regrutima u japanskoj vojsci biće dozvoljeno da imaju dužu kosu u pokušaju da se privuče više mladih ljudi, saopštilo je japansko ministarstvo odbrane.
Ta odluka dolazi u trenutku kada se Japan suočava sa nedostatkom vojnika i rastućom zabrinutošću za bezbednost u vezi sa Kinom i Severnom Korejom, objavio je BBC.
 
Prema novim pravilima, vojnici će moći od aprila da imaju dužu kosu, kraću sa strane i pozadi, a dužu napred.
Žene su do sada u japanskoj vojsci mogle da imaju kratku kosu, a od aprila biće im dozvoljeno da kada je vezana ne pada na ramena zbog nošenja šlema.
 
Prema agenciji Kjodo, vesti o ublažavanju pravila šišanja prvi put su objavljene u januaru tokom sastanka ekspertske komisije čiji je zadatak bio da poveća broj vojnika za japanske snage samoodbrane (JSDF). 
Nastojanja da se poveća regrutacija dolaze u trenutku kada se Japan bori sa brzim jačanjem kineske vojske i proširenim raketnim i nuklearnim programima Severne Koreje.
 
Japanski zvaničnici kažu da u vojsci nedostaje 10 odsto osoblja.
 
Prošle godine je objavljeno da japansko ministarstvo odbrane takođe razmatra poteze da bi se omogućilo ljudima sa tetovažama da se pridruže JSDF.

Teme

Japan
  • Bodidarma

    03.03.2024 11:05
    ...
    Kod nas policajke i zene u vojsci imaju kose do zadnjice, nadogradjene nokte kao estradne umetnice.... stvarno ne razumem...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.