"Skakajući bandit" pušten iz zatvora nakon 30 godina: Odmah opljačkao još jednu banku

Amerikanac Donald Benet (83), koji je proveo 31 godinu u zatvoru zbog pljački banaka osamdesetih godina prošlog veka, ponovo je iza rešetaka, saopštili su savezni zvaničnici.
"Skakajući bandit" pušten iz zatvora nakon 30 godina: Odmah opljačkao još jednu banku
Foto: Pixabay
Benet, koga je FBI nekad označio kao "skakajućeg bandita" jer je skakao preko šaltera dok je pljačkao banke, uhapšen je 15. februara sa saučesnikom Edvardom Binertom (55), preneo je ABC news.
 
Njih dvojica su optužena za oružanu pljačku koju su izvršili 14. februara, a očekuje se da će se pojaviti pred okružnim sudom u Čikagu u četvrtak.
Benet je oslobođen iz zatvora 2020. godine nakon što je odslužio 31 od 50 godina zatvora, jer je 1989. godine uhapšen zbog pljački koje je počinio u oblasti Čikaga, saopštio je FBI.
 
 
Nakon hapšenja, Benet je navodno priznao istražiteljima FBI da je 14. februara učestvovao u pljački ekspoziture banke Čejs u Hikori Hilu.
Dvojica saučesnika su se upoznala u zatvoru 2006. godine, a FBI sumnjiči Beneta da je učestvovao u najmanje sedam pljački koje su se odigrale u predgrađima Čikaga od 27. oktobra.
  • neutralni posmatrač

    23.02.2024 13:32
    @Fuj49
    Pitanje da li su išli barem u osnovnu školu važi ne samo za one što "lupaju" minuse, nego i veliki broj onih koji pišu komentare. Pravi momenat za jedno pitanje. Dobio sam danas e-Mail od SBB-a sa pitanjem da li želim da "BINDŽUJEM" nešto iz TV programa. Može li mi neko prevesti na Srpski šta znači "bindžovati". Sramota, ja mislio da živim u Srbiji a ne u "Bindžovaniji".
  • Vuk Aradžić

    23.02.2024 08:48
    @Fuj49
    Ja bi reko od pismenosti osta crven ban.
  • Fuj49

    22.02.2024 23:15
    Lingvisti
    Vi, što lupate minuse, da li ste išli u školu? Mislim, osnovnu školu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.