Ruski kriminalci masovno kradu cveće uoči 8. marta

Profesionalni kriminalci u Rusiji sve se više fokusiraju na krađu cveća uoči Međunarodnog dana žena 8. marta, jednog od najvećih dana u godini u Rusiji za prodaju cveća.
Ruski kriminalci masovno kradu cveće uoči 8. marta
Foto: Pixabay
Kamion lala u vrednosti od skoro tri miliona i 33.000 rubalja (skoro 34.000 evra) ukraden je u Moskovskoj oblasti, rekao je za Tas policijski zvaničnik.
 
Biznismen je podneo prijavu policiji u kojoj je naveo da su nepoznate osobe počinile krađu identiteta kako bi se lažno predstavile na ulazu u veletržnicu cveća da bi pošiljku lala namenjenu njemu pretovarili iz kamiona Kamaz u drugo vozilo, nakon čega su pobegli sa lica mesta.
U međuvremenu, neidentifikovani kriminalci ukrali su cveće u vrednosti od 1,8 miliona rubalja u gradu Jekaterinburgu u regionu Urala, rekla je portparolka Ministarstva unutrašnjih poslova Irina Volk.
 
Direktorka jedne velike ruske cvećare podnela je prijavu policiji rekavši da je ukradena pošiljka cveća u vrednosti od preko 1,8 miliona rubalja. 
 
"Trebalo je da bude isporučena iz Čeljabinska u Omsk i Novosibirsk", napisala je ona na Telegramu.
Muškarac je odgovorio na zahtev za isporuku cveća objavljen onlajn, predstavljajući se kao zaposleni u transportnoj kompaniji. 
 
Strane su potpisale ugovor o špediciji, međutim, počinioci su, pretvarajući se da su mušterije, kontaktirali dispečera transportne kompanije i odredili drugu lokaciju u Jekaterinburgu za istovar i prijem cveća. 
 
Kasnije se ispostavilo da su ukradenu pošiljku cveća prodali drugoj cvećari po sniženoj ceni od 500.000 rubalja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.