FOTO: Ponađen Brus Li iz Mostara - ali u delovima, uhapšen osumnjičeni

Policija je pronašla ukradeni kip legendarnog glumca i majstora borilačkih veština Brusa Lija, koji je u velikom gradskom parku u Mostaru bio postavljen 2005. godine.
Bronzani kip junaka i borca za pravdu, uz čije je ekranizovane veštine odrastalo hiljade dece isečen je, te je najverovatnije trebalo biti prodat otpadu za sekundarne sirovine. Policija je uhapsila osobu identifikovanu inicijalima D.P. (1978) iz Mostara, prenosi N1.
 
On se trenutno kriminalistički ispituje u policiji, nakon čega će biti predat Tužilaštvu HNK, navodi se u policijskom saopštenju.
 
Dok se čekaju zvanične informacije u vezi sa pronalaskom statue, na Instagram stranici "Mostar Forever" objavljena je fotografija iz na kojoj se vidi da je statua prilično oštećena, odnosno da je u delovima.
Podsetimo, statua Brus Lija je ukradena u noći između 2. i 3. marta.
Iz MUP-a je rečeno da je na licu mesta utvrđeno da je "podesnim alatom sa postolja prepilan i otuđen navedeni kip", nakon čega je izvršen uviđaj.
 
 
Nakon toga pokrenuta je istraga u okviru koje su rađena kriminalističko-tehnička istraživanja koja uključuju pregled snimaka sa okolnih kamera video-nadzora, razgovori sa svedocima, kao i sve druge mere predviđene zakonom.
  • Slucaj

    09.03.2024 20:09
    Koliko su se ljudi probahatili pa misle da ce im proci ako ukradu spomenik.
  • Losmi

    09.03.2024 19:39
    Losmi
    Bio da se prijavi u BG za glasanje.
  • B

    09.03.2024 19:09
    jao
    Kakav gubitak za umetnost...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.