VIDEO: Milijarder ponovo obećao da će izgraditi repliku Titanika - "seperiorniju od originala"

Milijarder i rudarski magnat Klajv Palmer najavio je da će izgraditi repliku brioda Titanik, koja će biti daleko superiornija od originala.
VIDEO: Milijarder ponovo obećao da će izgraditi repliku Titanika - "seperiorniju od originala"
Foto: Pixabay (ilustracija)
Palmer je, prilikom predstavljanja dizajna za svoj projekat "Titanik II" u Sidnejskoj operi, rekao da će njegova vizija Titanika konačno biti ostvarena, preneo je Gardijan.
 
Nakon što je novinarima obećao da će njegova kompanija "Blu star lajn" izgraditi "brod ljubavi i vrhunskog stila i luksuza", Palmer je priznao da još nije obezbedio brodogradilište.
Prošlo je skoro 10 godina od dana kada je Palmer održao vrlo sličnu konferenciju za novinare u londonskom hotelu Ric kako bi "pokrenuo" svoj san o Titaniku II.
 
Na pitanje novinara postavljeno tada da li je projekat prevara ili reklamni trik, Palmer je rekao da ima "dovoljno novca da izgradi Titanik 10 puta".
Od tada, Palmer je bio savezni poslanik, oživeo je političku stranku i potrošio milione dolara na razne pravne izazove, turističke poduhvate i skupe izborne kampanje.
 
Radovi na Titaniku II obustavljeni su 2015. godine nakon spora o plaćanju između jedne od Palmerovih kompanija i kineske kompanije Sitik.
 
Palmer je ponovo najavio projekat 2018. sa predloženim datumom isplovljavanja 2022. godine.
 
 
On je sada okrivio pandemiju korona virusa za kašnjenja i naglasio da bi ljudi ovog puta trebalo da mu veruju jer sada ima više novca.
 
Rekao je da je uveren da bi mogao da obezbedi brodogradilište na vreme za početak izgradnje broda početkom sledeće godine, s tim da bi prvo putovanje broda od Sautemptona do Njujorka, replika nesrećnog putovanja originala iz 1912, bilo zakazano za jun 2027.
 
Brod Titanik je 15. aprila 1912. godine udario u santu leda tokom svog prvog putovanja preko Atlantika i potonuo, što je rezultiralo smrću oko 1.500 putnika i članova posade.
  • Hogar

    15.03.2024 14:00
    Superiornija
    Heh, teško napraviti superiorniju repliku od broda napravljenog pre više od 100 godina koji je potonuo tokom prve plovidbe. Možda mu je Oskar savetnik.
  • Леонардо

    14.03.2024 15:01
    Леонардо
    Само да непрође исто ко прави Титаник.
  • vVV

    14.03.2024 11:28
    Replika?
    Nejasno je da li će samo ličiti, ili će biti replika? Enterijer se može uraditi, ali šta je sa motorima? Bila su dva četvorocilindrična parna motora i jedna turbina. Lično bih voleo da se naprave...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.