Britanskim vojnicima dozvoljeno da nose bradu

Nakon višegodišnjeg razmatranja, britanska vojska je odlučila da posle više od 100 godina ukine zabranu nošenja brade, koja je važila i za vojnike i za oficire.
Britanskim vojnicima dozvoljeno da nose bradu
Foto: Pixabay
Odluka je doneta nakon što je vojska sprovela reviziju svojih pravila o ličnom izgledu njenih pripadnika, koja su do sada dozvoljavala samo nošenje brkova. 
 
Pre usvajanje odluke konsultovani su kralj Čarls, britanski političari i saveznici Ujedinjenog Kraljevstva, prenosi Politiko.
 
"Ogromna većina je smatrala da vojska treba da promeni dosadašnje pravilo i da dozvoli vojnicima i oficirima da nose brade. Slušali smo i doneli odluku", rekao je portparol britanske vojske Pol Karni.
 
On je naveo da će oficirima i vojnicima biti dozvoljeno da puštaju bradu, ali moraju da održavaju profesionalni izgled i da se pridržavaju posebnih uputstava o tome kako njihova brada može da izgleda.
Oni koji puste bradu trebalo bi da očekuju da se njihov izgled proverava, kako bi se osiguralo da su brade u skladu sa propisima.
 
Povremeno će morati da se obriju, ako to bude zahtevala operativna situacija.
 
Ovom odlukom Velika Britanija se pridružuje vojskama Danske, Nemačke i Belgije, koje već dozvoljavaju svojim vojnicima i oficirimja da nose brade.

Teme

brada
  • Džoni

    01.04.2024 14:50
    gledali Radašinov Halijard
    pa se primili, sad će svi da pevaju Kalabiću duge brade, komandante gorske garde
  • Куп је битан

    01.04.2024 09:38
    Касне више од осамдесет година за Чичом.
  • Ale

    01.04.2024 09:30
    Za onog "očekivano"
    Prema izveštaju ministarstva odbrane 14,8% su etničke manjine u Armiji, 5% u mornarici i 3% su u vazduhoplovstvu.
    Procena je da je u ukupnom personalu ministarstva odbrane 16% su etničke manjine.

    Tako da tvoja pretpostavka je čist promašaj

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.