Restoran daje besplatno vino onima koji ostave mobilne dok jedu

Jedan italijanski restoran nudi besplatnu bocu vina gostima koji se odreknu mobilnih telefona tokom jela.
Restoran daje besplatno vino onima koji ostave mobilne dok jedu
Foto: Pixabay
Cilj Anđela Lele, vlasnika restorana "Al Kondominio" nedavno otvorenog u Veroni, jeste da podstakne goste da ćaskaju uz obrok umesto da stalno gledaju u telefone, preneo je "Gardijan".
 
Lela je rekao da je želeo da otvori restoran koji se razlikuje od drugih.
"Tehnologija postaje problem - nema potrebe da gledate telefon svakih pet sekundi, ali je za mnoge to kao droga. Ovako imaju mogućnost da telefon ostave sa strane i popiju dobro vino", rekao je Lela.
 
Gosti restorana koji to odluče odlažu svoj telefon u posebnu kutiju na ulazu i ključ kutije pokažu kelneru koji će im doneti bocu vina.
U kutiju gosti mogu da stave i svoju ocenu obroka a onima čije budu najupečatljivije sledeći put kada dođu biće ponuđen besplatan obrok.
 
"Gardijan" piše da je uz obećanje besplatnog vina restoran postao popularan među onima koji su spremni na "detoksikaciju" od mobilnih telefona.
 
"Odgovor je bio veoma pozitivan", rekao je Lela dodajući da je 90 odsto gostiju izabralo da ostavi telefon u zamenu za vino.
 
Lela je rekao i da je lepo videti ljude koji razgovaraju jedni s drugima umesto da gledaju slike ili odgovaraju na poruke.
 
"Al Kondominio" veruje da je prvi restoran u regionu Veneto sa novom inicijativom mada ih ima nekoliko u drugim mestima, ukljujući jedan u Toskani koji gostima daje vaučere ako ostave mobilne telefone.
  • Mima

    17.04.2024 16:57
    Pokušaj
    Odlično i deca sa roditeljima će iučiti da nema telefona dok se žvaće za stolom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.