Italijanki od 106 godina ugrađen pejsmejker, tokom operacije pričala lekarima o svom životu

Italijanki staroj 106 godina uspešno je ugrađen pejsmejker.
Italijanki od 106 godina ugrađen pejsmejker, tokom operacije pričala lekarima o svom životu
Foto: 021.rs (ilustracija)

Ona je tokom operacije pod lokalnom anestezijom doktorima i medicinskim sestrama pričala o svom životu, objavila je italijanska agencija Ansa.

Intervenciju je obavio tim šefa kardiologije bolnice u mestu Ćento, Bjađa Sasonija, a on je istakao da je Aide Borgati izuzetno svesna i netaknutog mentalnog stanja.

"Njen živahni um i jasnoća misli i sećanja su zaista impresivni. Tokom operacije razgovarali smo o njenom životu. Za mene je to bilo kao da otvaram istorijsku knjigu, budući da sam zaljubljenik u italijansku istoriju 20. veka“, rekao je doktor Sasone.
 
Sasone i Borgati su se pozdravili uz nadu da će se videti za 10 godina na zameni pejsmejkera.

Teme

stari
  • Biološkinja

    21.04.2024 13:41
    Eeej gde smo mi
    Kod nas bi je davno otpisali u smislu "dosta ti je, šta hoćeš još" ...Ovde hitna pre izlaska na teren pita za godine pa u skladu sa tim donose odluku o hitnosti ...
  • Džilio

    21.04.2024 13:13
    duhovito
    Reč je o pacemakeru koga u Srbiji dobiješ ekspresno. Znam iz sopstvenog iskustva.
  • Realista

    21.04.2024 09:06
    kopiranje
    Ako hoćete da vam se u srbiji ovo desi, da u 106-oj godini stignete na operaciju, trebalo bi da istu zakažete prilikom odlaska u penziju, negde u 65-oj.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti