Senator u Meksiku žrtvovao kokošku da bi njenu krv ponudio bogu kiše

U Senatu u Meksiku žrtvovana je kokoška da bi se njena krv ponudila bogu kiše Tlaloku iz vremena Asteka, a obred bez presedana je izazvao talas negodovanja u zemlji.
Senator u Meksiku žrtvovao kokošku da bi njenu krv ponudio bogu kiše
Foto: Pixabay

Na skupštinskim društvenim mrežama je emitovano zasedanje, koje je prekinuto kada je jedan od prisutnih, uz zvuke bubnjeva u pozadini, kokoški prerezao grkljan da bi skupio njenu krv u posudu.

Obred je organizovao senator Adolfo Gomes, član vladajuće partije Morena.
 
Senat se distancirao od te predstave, prebacujući odgovornost isključivo na senatora, protiv koga su najavljene disciplinske mere.
Gomes je žrtvovanje pravdao pozivajući se na drevne običaje. 
 
"Meksički ustav predviđa da je prikladno da se poštuju tradicije izvornih naroda zemlje", rekao je on novinarima.
 
Udruženja za zaštitu prava životinja, s druge strane, podsećaju da su u glavnom gradu Meksika zabranjeni žrtvovanje i maltretiranje životinja.
 
Organizacija Anima Naturalis Meksiko najavila je tužbu protiv senatora i protest ispred Senata na kojem će zatražiti da Gomes podnese ostavku.
  • V

    26.04.2024 12:57
    Primitivac
  • komsha

    26.04.2024 07:38
    pamet...
    zato se drzava odvaja od crkve
  • bzzz

    25.04.2024 14:19
    to moja baba radila
    ali ne zbog kise nego zbog pecene krvi sa lukom...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.