FOTO: Umesto "Jedan od pet miliona", protest pod parolom "U bojkot 2020"

Građani su se okupli na platou ispred Filozofskog fakulteta na protestu koji se sada održava pod krilaticom "U bojkot 2020", a na koji je građane pozvao ovoga puta Građanski otpor, grupa građanskih aktivista među kojima su Srđan Milivojević, profesorka Biološkog fakulteta Biljana Stojković, aktivista Petar Beljić, Milka Erić i Savo Manojlović.
FOTO: Umesto "Jedan od pet miliona", protest pod parolom "U bojkot 2020"
Foto: FoNet
Milivojević je uoči protesta za list Danas izjavio da je ideja Građanskog otpora da protesti ne smeju da zamru, da oni ne pripadaju nijednoj poličkoj ni građanskoj organizaciji, već građanima koji od decembra 2018. protestuju, kao i da se zalažu da protesta bude i u izbornoj noći.
 
Građani koji su se okupili u centru Beograda nosili su transparente sa parolama koje se odnose na bojkot izbora, ali i parole podrške televiziji N1.
 
 
Aktivistkinja grupe građana Građanski otpor Aleksandra Puškić poručila je na večerašnjem protestu da "neće izdati građane i ideju bojkota lažnih izbora". Ona je na Platou kod Filozofskog fakulteta rekla da je to mesto "simbol borbe za slobodu" i pozvala građane na solidarnost.
 
Okupljenima se obratila i profesorka iz Užica Branka Crnić za koju je Puškić rekla da je žrtva političkog progona.
 
"Nisam ćutala jer je ćutanje saučešće u nepravdi", rekla je Crnić i pojasnila da je izgubila posao kao i da je dobijala savete da se učlani u Srpsku naprednu stranku kako bi se zaštitila ali da to nije prihvatila.
 
 
Kako je objasnila, ona je javno rekla da trpi pritisak direktora škole i suprotstavila se kada je otkaz trebalo da dobije koleginica koja je 22 godine radila na određeno vreme i to na najbolji mogući način.
 
"Postavljam pitanje da li decu u školama treba da uče politički podobni koji su istovremeno i botovi", rekla je Crnić.
 
 
Ona je dodala da se obratila prosvetnoj inspekciji i sudovima, ali da je očekivanje da će dobiti zaštitu države samo njena "naivna vera". "Moramo biti solidarni i obnoviti lekciju dostojanstva", poručila je građanima Crnić.
 
Nakon toga građani su krenuli u protestnu šetnju do zgrade Republičke izborne komisije. Na protestu su bili i lider Demokratske stranke Zoran Lutovac i predsednik opštine Stari grad Marko Bastać.
  • Dejan

    09.02.2020 11:53
    Mislim da je opozicija dosadila više sa ovim protestima. Imaju li oni šta drugo da ponude narodu sem protesta.
  • GerilaC

    09.02.2020 09:39
    @ Znate šta je najgore
    Ivan.09.02.2020 • 07:58 "A to vec znamo. Ne vazeci listici se broje vucicu".
    Da ta bagra iole poštuje građane, imala je priliku i sad kad su snižavali cenzus, da se nevažeći listići broje među 250 poslanika, te da za toliko budu i upražnjena mesta u skupštini. Pa kad bi bilo 100 praznih mesta, neka onda obezbede "volju građana"!
  • Ivan.

    09.02.2020 07:58
    Znate sta je najgore
    A to vec znamo. Ne vazeci listici se broje vucicu. Ne ispunjeni listici takodje. Samo zaokruzene ne moze da uzme sebi. Vec vidjeno mnooogooo puta. Zna to i on znamo i mi... Ne znam sta da radim sa svojim listicem verovatno cu da ga spalim da ne postoji. Ali i to je greska. Imaju rezervne za takve kao sto sam ja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Izbori 2020

Dačić u Vranju poručio: Će gi pobedimo

Kandidat za premijera koalicije na čijem je čelu SPS, Ivica Dačić, danas je na mitingu u Vranju, na oduševljenje prisutnih, na lokalnom dijalektu poručio da će pobediti na izborima.

Brnabić: Ne znam ko će biti novi premijer

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da ne zna ko će biti mandatar, zbog čega ne bi bilo primereno da govori šta bi radila ako ostane na sadašnjoj funkciji.

Zelenović podneo krivične prijave zbog neregularnosti na izborima u Šapcu

Gradonačelnik Šapca i nosilac liste "Šabac je naš" na lokalnim izborima u tom gradu Nebojša Zelenović izjavio je da je podneo krivičnu prijavu Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu protiv osoba za koje misli da su sprečili građane Šapca da "izraze svoju izbornu volju" i da slobodno glasaju na lokalnim izborima 5. septembra.