FOTO: Građanski protest i šetnja u Beogradu za bojkot izbora

Protest za bojkot izbora u organizaciji Građanskog otpora održan je na Platou kod Filozofskog fakulteta u Beogradu, a učesnici su potom otišli u protestnu šetnju do Beograda na vodi, kako je rečeno, simbola korupcije.
FOTO: Građanski protest i šetnja u Beogradu za bojkot izbora
Foto: FoNet/Aleksandar Barda
"Ovo je protest svih nas za bojkot izbora, a mi građani znamo zašto ih bojktujemo", poručila je profesorka Biološkog fakulteta Biljana Stojković okupljenima na Platou. 
 
Ona je rekla da je neophodno bojkotovati predstojeće izbore, jer glas građana na njima "ne vredi ništa". 
 
"Nećemo na izbore u kojima smo unapred nule, u kojima se naš glas ne čuje i na kojima nemamo pravo da kažemo bilo šta. Ovo je naš građanski protest ali ima jasnu političku pozadinu, a to je bojkot izbora", naglasila je Stojković. 
 
 
Kako je navela, svaka subota biće posvećena nekom društevnom problemu, i ova se posvećuje "ikonama korumpirane vlasti", jer kako je dodala, svaki dan vide se radovi u gradu koji "koštaju milione evra a ne vrede ništa i to su simboli korupcije i prevare građana".
 
"Moramo pokazati da nećemo da ćutimo", rekla je Stojković, navodeći da je ova vlast spremna da zbog korupcije razruši ceo grad.
 
Urbanista Marin Krešić je rekao da se na Dan državnosti posle dva veka vidi kako vlast "ruši Ustav i ruši grad", a kako je ocenio to čini jedna velika interesna grupa. Napominjući da je niz takvih primera, on je naveo da se sprovode "nepotrebne rekonstrukcije širom grada koje koštaju duplo više nego što treba", kao i da "seku drveće da bi se oslobodio prostor za lokacije njihovih prijatelja radi objekata koji nikome ne trebaju".
 
Kao najgoru "investiciju, pod znakom navoda", on je ukazao da se zatvara centar grada da bi se preselio u Beograd na vodi, iza kojeg "ne stoje Arapi već su sebi štetnim ugovorima poklonili basnoslovno skupo građevinsko zemljište besplatno". 
 
"To vlast bezočno sprovodi protivno propisima i zakonima", rekao je Krešić. 
 
On je rekao da će i tome doći kraj i "biće slobodna Srbija", ali je poručio da su predstojeći izbori u aprilu "falsifikat i da na njih ne teba izaći". Na čelu protestne šetnje, koja je počela nakon ovih obraćajanja, istaknut je bio veliki transparent "U bojkot 2020".
  • Драган

    16.02.2020 13:40
    1. Грађански протести = нису грађански, од почетка су имали финансијера.
    2. Грађански отпор = опет иста прича - стари отпор је финансирао Сорош, а обучавала ЦИА.
    3. Власт против воље народа = челници опозиције траже од странаца да им дају власт. Не може, у Србији народ сам бира своје представнике.
    Ако то није довољно, запитајте се шта је проблем. Хвала!
  • Coja

    16.02.2020 11:03
    Coja
    E moi srbi av vam uterao strah u kosti pa nesmete ni da prdn..e od straha. Treba još gore danam bude zaslužili smo.
  • Bobi

    16.02.2020 10:58
    Bobi
    Ovo je zaista postalo besmisleno..... Ove šetnje,govori itd. Dok neustane narod na neposlušnost i revoluciju nema od ovih gluposti ništa. Ali narod neustaje verovatno muje dobro pod ovim režimom. Jadnooooo......

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Izbori 2020

Dačić u Vranju poručio: Će gi pobedimo

Kandidat za premijera koalicije na čijem je čelu SPS, Ivica Dačić, danas je na mitingu u Vranju, na oduševljenje prisutnih, na lokalnom dijalektu poručio da će pobediti na izborima.

Brnabić: Ne znam ko će biti novi premijer

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da ne zna ko će biti mandatar, zbog čega ne bi bilo primereno da govori šta bi radila ako ostane na sadašnjoj funkciji.

Zelenović podneo krivične prijave zbog neregularnosti na izborima u Šapcu

Gradonačelnik Šapca i nosilac liste "Šabac je naš" na lokalnim izborima u tom gradu Nebojša Zelenović izjavio je da je podneo krivičnu prijavu Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu protiv osoba za koje misli da su sprečili građane Šapca da "izraze svoju izbornu volju" i da slobodno glasaju na lokalnim izborima 5. septembra.