Napadnuti članovi SPS-a u Žablju

Socijalistička partija Srbije saopštila je da su u četvrtak, oko 22 časa, tri maskirane osobe nasilno upale u njihove stranačke prostorije u Žablju.
Napadnuti članovi SPS-a u Žablju
Foto: 021.rs

Navode da su maskirane osobe naoružane metalnim šipkama pretukle predsednika i sekretara izbornog štaba SPS-a Stojana Boroju i Zorana Šokića. Oni su prevezeni u Urgentni centar Vojvodine.

SPS traži da se napadači uhvate.

"Incident se desio odmah nakon uspešne predaje izborne liste SPS što evidentno predstavlja i motiv ovog napada. Ujedno, maskirani napadači uništili su izbornu dokumentaciju i veći deo inventara SPS-a", navode socijalisti.

Policija traga za počiniocima

Kako 021.rs nezvanično saznaje, policiji je prijavljen napad na dvojicu članova SPS-a, obavljen je uviđaj i obavešteno tužilaštvo. 

U MUP-u se može čuti da su u Urgentnom centru dvojici povređenih konstatovane lake povrede i da je tužilac deo kvalifikovao kao nanošenje lakih telesnih povreda.

Policija radi na identifikaciji i pronalaženju počinilaca.

SzS osudio napad na socijaliste

Savez za Srbiju je saopštio da osuđuje fizički napad na funkcionere SPS-a u Žablju koji, kako navode, podseća na događaje u Savamali u Beogradu i napad na Borka Stefanovića u Kruševcu.

"Ovo je dovoljan razlog da izborni proces u čitavoj Srbiji bude obustavljen i da se ovoga puta zaista sedne za pregovarački sto i napravi sporazum između vlasti i opozicije o slobodnim i poštenim izborima. Jer ako se vlast SNS ovako obračunava sa svojim koalicionim partnerima iz SPS - šta onda da očekuje opozicija", navodi SzS.

  • Nikola

    07.03.2020 12:39
    Jedno je cepanje plakata s dugo je napad na čoveka!
    Trenutni predsednik je svoje mesto ukrao od ovog istog čoveka na koga poslao maske i šipke! Strah za vlast?! Vredan ljudskog života! Alal mu bilo, sudiće mu Bog!
  • Sasa

    07.03.2020 12:05
    Ivica sinoc rece:
    Oprostice ce vam Djura sto vas je tukao.
  • Nikola

    07.03.2020 03:27
    Sila radja otpor. Uvek bilo i bice. Kada su silom gurali politiku u narod tada su sami stvorili otpor.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Izbori 2020

Dačić u Vranju poručio: Će gi pobedimo

Kandidat za premijera koalicije na čijem je čelu SPS, Ivica Dačić, danas je na mitingu u Vranju, na oduševljenje prisutnih, na lokalnom dijalektu poručio da će pobediti na izborima.

Brnabić: Ne znam ko će biti novi premijer

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da ne zna ko će biti mandatar, zbog čega ne bi bilo primereno da govori šta bi radila ako ostane na sadašnjoj funkciji.

Zelenović podneo krivične prijave zbog neregularnosti na izborima u Šapcu

Gradonačelnik Šapca i nosilac liste "Šabac je naš" na lokalnim izborima u tom gradu Nebojša Zelenović izjavio je da je podneo krivičnu prijavu Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu protiv osoba za koje misli da su sprečili građane Šapca da "izraze svoju izbornu volju" i da slobodno glasaju na lokalnim izborima 5. septembra.