Stranke koje pređu cenzus dobiće iz budžeta 21.500 evra po mandatu

Sve izborne liste na parlamentarnim izborima, koje podnesu jemstvo i dobiju više od jedan odsto glasova, odnosno više od 0,2 odsto za manjinske liste, dobiće između 60 i 70 hiljada evra iz budžeta Srbije za pokrivanje troškova izborne kampanje, saopštila je Transparentnost Srbija.
Stranke koje pređu cenzus dobiće iz budžeta 21.500 evra po mandatu
Foto: 021.rs
Pored toga, oni koji pređu cenzus dobiće oko 21.500 evra po poslaničkom mandatu, tako da će stranke i koalicije koje ostvare novi troprocentni cenzus, dobiti za pokriće troškova još 170 hiljada evra.
 
U slučaju da jedna lista osvoji polovinu poslaničkih mesta, po tom osnovu će steći pravo na čak 2,7 miliona evra budžetskih sredstava, saopšteno je.
 
Daleko manja sredstva se izdvajaju iz lokalnih budžeta, pa se tako, čak i u gradu srednje veličine, može očekivati da bi svaka lista mogla da računa na budžetsku podršku od svega 20 hiljada dinara.
 
Oni koji pređu cenzus mogli bi da računaju na još oko 30 hiljada dinara po odborničkom mestu.
  • Laura

    10.03.2020 16:58
    Kako su vlastodršci galantni kad novac nije njohov!!!!!

    Nama. drobe : štednja, stegnite kaiš, otimaju od penzionera, ne pitaju, sprdaju se s nama,
    a oni na naš trošak žderu, voze ih vozači...

    Treba ih izmerii kad dodju na vlast, pa u toku vlasti i kad odu s vlasti, da vidimo razliku kod
    zadriglih i alavih.... decu ćemo lečiti sms porukama, penzioneri nek gladuju, radnici nek rade do smrti, da ne dobiju penziju, koju su zaradili, a deca naša bez posla, neka idu iz Smrdije.

    Fuuuuuuujjjjjjj.!!!!!!!!!!!
  • Ja se kopcam

    09.03.2020 23:02
    Na ledja
    Tako nam i treba.
    Da je drzave prvo treba ukinuti finansiranje stranaka iz budzeta, a onda i poslanicki imunitet. Pa neka se pošteni i sposobni ljudi bave politikom i brinu o narodu.
    A ovi ... Ovi bi sve izdali i prodali samo da sebi namaknu. A porodicu i decu da ne spominjem, istoriska bruka je kako se bahate a sms je jedina nada za toliku bolesnu decu.
  • eho

    09.03.2020 21:10
    komentar
    Ko hoće da se bavi politikom neka to radi o svom trošku. Zbog čega narod da plaća nečiju volju i ljubav prema politici. Svi političari su svojevoljno u politici. Prema tome nema nikakvog opravdanja što nam zavlače ruke u džep.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Izbori 2020

Dačić u Vranju poručio: Će gi pobedimo

Kandidat za premijera koalicije na čijem je čelu SPS, Ivica Dačić, danas je na mitingu u Vranju, na oduševljenje prisutnih, na lokalnom dijalektu poručio da će pobediti na izborima.

Brnabić: Ne znam ko će biti novi premijer

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da ne zna ko će biti mandatar, zbog čega ne bi bilo primereno da govori šta bi radila ako ostane na sadašnjoj funkciji.

Zelenović podneo krivične prijave zbog neregularnosti na izborima u Šapcu

Gradonačelnik Šapca i nosilac liste "Šabac je naš" na lokalnim izborima u tom gradu Nebojša Zelenović izjavio je da je podneo krivičnu prijavu Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu protiv osoba za koje misli da su sprečili građane Šapca da "izraze svoju izbornu volju" i da slobodno glasaju na lokalnim izborima 5. septembra.