Funkcioner SPO na listi sa SNS u republici, a sa opozicijom na lokalu

Funkcioneru Srpskog pokreta obnove Milanu Uroševiću (35) pošlo je za rukom da spoji nespojivo.
Funkcioner SPO na listi sa SNS u republici, a sa opozicijom na lokalu
Foto: Screenshot
Kandidat je za republičkog poslanika na listi vladajuće Srpske napredne stranke, ali se nalazi i na opozicionoj listi za odbornika u Kragujevcu, piše "Blic".
 
Urošević će tako, u ime SPO-a, na lokalu voditi kampanju grupacije "Svi na ovu stranu" koju predvodi nekadašnji gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović. Ujedno, SPO je koalicioni partner naprednjaka na republičkim izborima, pa se Urošević našao i među kandidatima za narodne poslanike.
 
Moguće je da će u Kragujevcu u izbornoj kampanji izaći pred birače dva puta - i u ime vlasti i u ime opozicije. Ipak, Urošević za "Blic" tvrdi da je u pitanju sasvim normalna situacija i čudi se da je njegov aranžman bilo kome neobičan.
 
"Kragujevac je pod Radomirom Nikolićem srozan na najniže grane, a u vreme Stevanovića je bio drugi u Srbiji. Nikolić sada uopšte nije ni na izbornoj listi, što znači da je priznao da nije omiljen u narodu i da nije uradio ništa za grad. A projekti koje mi kandidujemo, infrastruktura, tiču se operativnog posla i ne mogu se ostvariti bez saradnje sa republičkom vlašću. Da li smo mi gadljivi na pomoć Republike? Nismo", kaže Urošević za beogradski list. 
 
On tvrdi da ga u svemu ovome vode interesi građana, a ne lična korist. Međutim, baš njegovom podrškom Stevanović je 2014. godine smenjen sa vlasti, a posle toga on je glasovima naprednjaka izabran za predsednika Skupštine grada.
 
Urošević je na republičkoj listi na 130. mestu, a na odborničkoj listi u Kragujevcu na visokoj drugoj poziciji. Prolazan je, kako kaže, u oba slučaja.
 
Izvršni direktor Cesida Bojan Klačar kaže da je to jedan od primera paradoksa srpske politike.
 
"Vrlo je teško objašnjivo da imate ambiciju da se bavite i nacionalnim i lokalnim nivoom, a naročito da to radite sa različitih pozicija. To svedoči da imamo vrlo nisku političku odgovornost i još manje ideologije u političkim strankama i među kandidatima", naglašava Klačar.
  • Penzioner

    14.03.2020 13:20
    izbor
    Srpska demokratija.Svima je isti cilj,vlast i novac ali imaš slobodan demokratski način i izbor kako ćeš doći do cilja,što je moramo priznati program koji dobija.Ne znaš da li si pozicija ili opozicija,sve kritikuješ,svi ti krivi,ne radiš ništa a dobro se prodaš na izbornom tržištu.
  • Dr

    14.03.2020 13:10
    zato
    Slika političara koji ide uz slogan ZA NAŠU DECU jer koje koristi ima ako misli na svu decu.
  • Cccc

    14.03.2020 10:54
    Sta vise mozemo i ocekivati od Poks-a...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Izbori 2020

Dačić u Vranju poručio: Će gi pobedimo

Kandidat za premijera koalicije na čijem je čelu SPS, Ivica Dačić, danas je na mitingu u Vranju, na oduševljenje prisutnih, na lokalnom dijalektu poručio da će pobediti na izborima.

Brnabić: Ne znam ko će biti novi premijer

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da ne zna ko će biti mandatar, zbog čega ne bi bilo primereno da govori šta bi radila ako ostane na sadašnjoj funkciji.

Zelenović podneo krivične prijave zbog neregularnosti na izborima u Šapcu

Gradonačelnik Šapca i nosilac liste "Šabac je naš" na lokalnim izborima u tom gradu Nebojša Zelenović izjavio je da je podneo krivičnu prijavu Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu protiv osoba za koje misli da su sprečili građane Šapca da "izraze svoju izbornu volju" i da slobodno glasaju na lokalnim izborima 5. septembra.