Antonijević: Izbori 21. juna su previše blizu

Izvršni direktor Fondacije za otvoreno društvo Milan Antonijević izjavio je da 21. jun, kao dan izbora, deluje previše blizu, kao i da će predstojeći izbori biti prijemni ispit za demokratiju nakon vanrednog stanja.
Antonijević: Izbori 21. juna su previše blizu
Foto: Medija centar Beograd
"Kad god se održe, ovi parlamentarni i lokalni izbori biće prijemni ispit za demokratiju nakon vanrednog stanja, naravno, sve pod uslovom da ponovo ne uronimo u loše dnevne brojeve i povratak pandemije", rekao je Antonijević.
 
Govoreći o izborima, on je naveo da će biti mnogo dilema, koji god dan se odabere, od bezbednosti prilikom prikupljanja potpisa neposredno nakon ovako čvrstih mera, do mogućnosti slobode okupljanja i drugih prava neophodnih za demokratske i fer izbore.
 
"Kada tome dodamo i medijsku situaciju, nejednaku zastupljenost aktera na političkoj sceni, 21. jun deluje previše blizu", ocenio je Antonijević.
 
Na pitanje šta misli o lupanju u šerpe u 20.05 časova, on je rekao da "nije bitno kako se vidi lupanje u šerpe, bitnije je kako se čuje lupanje u šerpe".
 
"Mnogo je značajnije kako naše institucije, kako vlast vidi tu široku i spontanu akciju u celoj Srbiji, to nagomilano nezadovoljstvo, koje nećete videti ako stavite ružičaste naočare", naveo je Antonijević.
 
On je rekao i da samo uvodjenje vanrednog stanja nije bilo protivustavno, ali su se u narednim danima, odmah nakon 15. marta, "morali stvoriti uslovi da Narodna skupština zaseda, da je ne čekamo četrdeset i nešto dana da potvrdi sve što je uradjeno".
  • Dejan

    19.05.2020 13:37
    nvo satrapi
    NVO njuska na linku Zapada.
  • Tomislav Antic

    10.05.2020 10:13
    Obradovica Trifunovic ...
    Da druge strane
    Vulin brnabic Dukanovic ...
    Zasto nemamo u politici ljude a me kresture
  • Ja

    09.05.2020 14:42
    Znaci legle pare od Djerdja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Izbori 2020

Dačić u Vranju poručio: Će gi pobedimo

Kandidat za premijera koalicije na čijem je čelu SPS, Ivica Dačić, danas je na mitingu u Vranju, na oduševljenje prisutnih, na lokalnom dijalektu poručio da će pobediti na izborima.

Brnabić: Ne znam ko će biti novi premijer

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da ne zna ko će biti mandatar, zbog čega ne bi bilo primereno da govori šta bi radila ako ostane na sadašnjoj funkciji.

Zelenović podneo krivične prijave zbog neregularnosti na izborima u Šapcu

Gradonačelnik Šapca i nosilac liste "Šabac je naš" na lokalnim izborima u tom gradu Nebojša Zelenović izjavio je da je podneo krivičnu prijavu Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu protiv osoba za koje misli da su sprečili građane Šapca da "izraze svoju izbornu volju" i da slobodno glasaju na lokalnim izborima 5. septembra.