Transparentnost: Vlast u kampanji od 2014, mnoge aktivnosti uz "odobrenje" Vučića iako on nije nadležan

Funkcionerska kampanja predstavnika vlasti traje bez prekida od 2014. godine, a promotivne aktivnosti su intenzivirane i u vanrednom stanju, uvedenom zbog epidemije virusa korona, tokom kojeg je šef države Aleksandar Vučić nastavio praksu dramatičnih obraćanja naciji, izjavio je danas predstavnik organizacije Transparentnost Srbija Zlatko Minić.
Transparentnost: Vlast u kampanji od 2014, mnoge aktivnosti uz "odobrenje" Vučića iako on nije nadležan
Foto: Screenshot
Predstavljajući rezultate monitoringa izborne kampanje, Minić je naveo da se 12. marta Vučić obratio naciji povodom izuzetno složene situacije Srbije zbog istovremenog uticaja epidemije, teške migrantske krize i niske cene nafte.
 
Minić je rekao da javnost ni do danas nije saznala šta se desilo sa suočavanjem sa migrantskom krizom i zbog čega bi niske cene nafte uopšte predstavljale problem za Srbiju. Postavlja se pitanje kolika je bila potreba za tako dramatičnim obraćanjem, izjavio je Minić.
 
Prema njegovim rečima, tokom 56 dana vanrednog stanja, ministar odbrane Aleksandar Vulin je imao 52 promotivne aktivnosti, ministar rada Zoran Đorđević 28, a Vučić 11.
 
Minić je naveo da se nastavlja praksa da se mnogo šta dešava "na inicijativu" ili "uz odobrenje" Vučića, iako se najčešće radi o odlukama i aktivnostima koje nisu u nadležnosti šefa države.
 
Tako se tvrdilo da je Vučić poslao jugu Srbije pet šlepera pomoći, da je u Beogradu u ime predsednika Srbije podeljeno 10.000 državnih zastava, da se avionski letovi za prevoz državljana Srbije iz inostranstva organizuju po odobrenju kabineta predsednika Srbije, nakon čega se dobija dozvola Ministarstva saobraćaja, izjavio je Minić.
 
On je rekao da se saznalo da Vučić uređuje i gradski saobraćaj u Beogradu, pošto je od predsednice Vlade Ane Brnabić zatražio da se ukine odluka da se u vozila može ući samo sa personalizovanim kartama.
 
Vučić je zvanično na čelu Kriznog štaba zaduženog za ekonomske posledice epidemije, ali na sajtu šefa države nema ni pomena o aktivnostima tog kriznog štaba, već se mogu naći izjave o zaraženima, bolesnima i umrlima, iako nije član kriznog štaba za zdravstvena pitanja, naveo je Minić.
  • Misko

    11.05.2020 20:01
    "Laz je religija robova i gospodara, istina je Bog slobodnog coveka". Maksim Gorki
  • penzioner

    11.05.2020 19:45
    Aman, opet se obraca gradjanima veceras! Pocela kampanja ili kao predsednik sns?
  • Lale

    11.05.2020 18:34
    @Miki
    Najveci manipulator na vlasti u istoriji Srbije. Covek je procitao sve knjige i uzeo sve svetske strucnjake za psihologiju, marketing i manipulaciju velikim masama ljudi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Izbori 2020

Dačić u Vranju poručio: Će gi pobedimo

Kandidat za premijera koalicije na čijem je čelu SPS, Ivica Dačić, danas je na mitingu u Vranju, na oduševljenje prisutnih, na lokalnom dijalektu poručio da će pobediti na izborima.

Brnabić: Ne znam ko će biti novi premijer

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da ne zna ko će biti mandatar, zbog čega ne bi bilo primereno da govori šta bi radila ako ostane na sadašnjoj funkciji.

Zelenović podneo krivične prijave zbog neregularnosti na izborima u Šapcu

Gradonačelnik Šapca i nosilac liste "Šabac je naš" na lokalnim izborima u tom gradu Nebojša Zelenović izjavio je da je podneo krivičnu prijavu Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu protiv osoba za koje misli da su sprečili građane Šapca da "izraze svoju izbornu volju" i da slobodno glasaju na lokalnim izborima 5. septembra.