Građanski preokret će bojkotovati izbore

Građanski preokret neće izaći na izbore zakazane za 21. jun.
Građanski preokret će bojkotovati izbore
Foto: 021.rs
Kako navode, to je konačna odluka koju je doneo Upravni odbor udruženja, a zasniva se na rezultatima ankete sprovedene među članovima organizacije. Većina, tačnije 89,74 anketiranih, podržala je bojkot predstojećih izbora.
 
"Građanski preokret smatra da Srbija više nema elementarne karakteristike demokratskog društva poput slobodnog političkog organizovanja, slobode govora i medija i izbore bez pritisaka i ucena, a zarad izražavanja slobodne volje građana. Ne samo izborni uslovi, nego čitav društveni kontekst, u kojem je predsednik republike uzurpirao ovlašćenja koja mu ne pripadaju, opozicija se tretira kao izdajnička i kriminalna, pravosuđe je neefikasno i selektivno, a javna scena je prepuna govora mržnje, kleveta i besmislenih bulevarskih performansa – nije ambijent u kojem se mogu održavati demokratski izbori", navode u Građanskom preokretu.
 
Konstatuju da Srbiji nije potrebno farsično glasanje koje bi dalo prividni legitimitet izvršnoj vlasti, već društveni dijalog o načinima da se ožive demokratska načela i procedure koje su zapisane u ustavu i zakonima, ali se u praksi ne poštuju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Izbori 2020

Dačić u Vranju poručio: Će gi pobedimo

Kandidat za premijera koalicije na čijem je čelu SPS, Ivica Dačić, danas je na mitingu u Vranju, na oduševljenje prisutnih, na lokalnom dijalektu poručio da će pobediti na izborima.

Brnabić: Ne znam ko će biti novi premijer

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da ne zna ko će biti mandatar, zbog čega ne bi bilo primereno da govori šta bi radila ako ostane na sadašnjoj funkciji.

Zelenović podneo krivične prijave zbog neregularnosti na izborima u Šapcu

Gradonačelnik Šapca i nosilac liste "Šabac je naš" na lokalnim izborima u tom gradu Nebojša Zelenović izjavio je da je podneo krivičnu prijavu Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu protiv osoba za koje misli da su sprečili građane Šapca da "izraze svoju izbornu volju" i da slobodno glasaju na lokalnim izborima 5. septembra.