SSP i "1 od 5 miliona" traže zabranu spota SNS; Vučić: Povlačimo spot ako nadležni tako odluče

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će Srpska napredna stranka (SNS), čiji je on predsednik, povući predizborni spot sa maloletnim detetom ukoliko državni organi tako odluče.
SSP i "1 od 5 miliona" traže zabranu spota SNS; Vučić: Povlačimo spot ako nadležni tako odluče
Foto: Screenshot
Vučić je kazao da bi mu odluka nadležnih organa da povuče spot bila čudna, "jer bi se to prvi put dogodilo u svetu, a svakako u Srbiji".
 
Zabranu spota u kojem Vučić razgovara sa jednom devojčicom zatražili su Stranka slobode i pravde i pokret "Jedan od pet miliona".
 
"A što da se zabrani? Zloupotreba deteta? Oni su imali decu u skoro svim spotovima, ja ću danas da vam izlistam 50 njihovih spotova. Ovde je važno da imate saglasnost roditelja, a mi imamo saglasnost", rekao je Vučić.
 
Na pitanje da li je obilazak tog gradilišta primer funkcionerske kampanje, Vučić je odgovorio da nije govorio ni o jednoj političkoj stranci i da "nikada ne govori mimo onoga što uvek govori".
 
"Ako vam je lakše da sebi objasnite da su oni koje medijski podržavate neuspšni zbog toga što ja vodim neku funkcionersku kampanju ja vam čestitam na tome. Sigurno je u tome najveći problem. Ne u mom radu, marljivosti i rezultatima, već u funkcionerskoj kampanji, ne u njihovoj nesposobnosti i neradu, već zato što su uvek oštećeni", kazao je Vučić, obraćajući se novinaru.
 
"Jedan od pet miliona": Zloupotreba deteta za političku promociju
 
Stranka slobode i pravde (SSP) zatražila je ranije danas od Regulatornog tela za elektronske medije (REM) da u roku od 24 časa zakaže vanrednu sednicu na kojoj će zabraniti emitovanje najnovijeg predizbornog spota Srpske napredne stranke.
 
U saopštenju stranke navodi se da je ovaj predizborni spot najgrublje kršenje Konvencije Ujedinjenih nacija o pravima deteta i Kodeksa o zaštiti dece od političkih zloupotreba. Ističu da REM ima obavezu da odmah zabrani emitovanje ovog spota, pre nego što nastupi još veća šteta od njegovog emitovanja.
 
I pokret "Jedan od pet miliona" zahteva od nadležnih da zabrane emitovanje predizbornog spota SNS zbog, kako su ocenili, zloupotrebe deteta zarad političke promocije.
 
Ocenjuju da je takva "brutalna zloupotreba" dece u političke svrha svojstvena samo "diktatorskim režimima" i da je "nezapamćena u novijoj istoriji".
 
  • Pera

    02.06.2020 21:41
    Bolje da je spot sniman u svinjcu sa prasicima jer na to lici danasnja Srbija.
  • snezana

    01.06.2020 14:28
    ssp i 1 od pet miliona traže z
    spot je OK.
  • Istina

    31.05.2020 22:21
    ...
    Botovi - Skotovi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Izbori 2020

Dačić u Vranju poručio: Će gi pobedimo

Kandidat za premijera koalicije na čijem je čelu SPS, Ivica Dačić, danas je na mitingu u Vranju, na oduševljenje prisutnih, na lokalnom dijalektu poručio da će pobediti na izborima.

Brnabić: Ne znam ko će biti novi premijer

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da ne zna ko će biti mandatar, zbog čega ne bi bilo primereno da govori šta bi radila ako ostane na sadašnjoj funkciji.

Zelenović podneo krivične prijave zbog neregularnosti na izborima u Šapcu

Gradonačelnik Šapca i nosilac liste "Šabac je naš" na lokalnim izborima u tom gradu Nebojša Zelenović izjavio je da je podneo krivičnu prijavu Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu protiv osoba za koje misli da su sprečili građane Šapca da "izraze svoju izbornu volju" i da slobodno glasaju na lokalnim izborima 5. septembra.