Počelo štampanje glasačkih listića za parlamentarne izbore

Republička izborna komisija je saopštila da je počelo štampanje glasačkih listića za parlamentarne izbore zakazane za 21. jun.
Počelo štampanje glasačkih listića za parlamentarne izbore
Foto: 021.rs (ilustracija)
Kako je saopštio RIK, uz prisustvo predsednika RIK Vladimira Dimitrijevića, sekretara Srđana Smiljanića i članova Komisije, kao i posmatrača ovlašćenih za praćenje rada organa za sprovođenje izbora i predstavnika medija, u štampariji JP "Službeni glasnik" započet postupak njihovog štampanja.
 
Dimitrijević je izjavio da će se štampati 6.616.583 glasačkih listića, što obuhvata ukupan broj od 6.583.665 birača u Republici Srbiji, na dan 5. juna 2020. godine, i rezervu, određenu Zakonom, od 0,5 procenata od ukupnog broja birača, odnosno 32.918 glasačkih listića.
 
Glasački listići štampaće se na 12 jezika i 29 jezičkih varijanti, naveo je Dimitrijević i ukazao da će se glasanje vršiti na 8.386 biračkih mesta. Glasački listić je roze boje, dok je kontrolni list za proveru ispravnosti glasačke kutije tirkizne boje.
  • Pera

    11.06.2020 17:54
    Mozete odmah odstampati odredjeni broj lictica sa zaokruzenim brojem 1. Znamo da ce i mrtvi, Bosanci i gastabajteri "glasati" za SNS.
  • Predragg

    11.06.2020 17:07
    Preposteni Faraon licno ce kontrolisati stampanje,da se slucajno ne desi neka prevara.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Izbori 2020

Dačić u Vranju poručio: Će gi pobedimo

Kandidat za premijera koalicije na čijem je čelu SPS, Ivica Dačić, danas je na mitingu u Vranju, na oduševljenje prisutnih, na lokalnom dijalektu poručio da će pobediti na izborima.

Brnabić: Ne znam ko će biti novi premijer

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da ne zna ko će biti mandatar, zbog čega ne bi bilo primereno da govori šta bi radila ako ostane na sadašnjoj funkciji.

Zelenović podneo krivične prijave zbog neregularnosti na izborima u Šapcu

Gradonačelnik Šapca i nosilac liste "Šabac je naš" na lokalnim izborima u tom gradu Nebojša Zelenović izjavio je da je podneo krivičnu prijavu Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu protiv osoba za koje misli da su sprečili građane Šapca da "izraze svoju izbornu volju" i da slobodno glasaju na lokalnim izborima 5. septembra.