Nakon pretnje bojkotom, meštanima sela u kojem je 95 odsto stanovnika glasalo za Vučića obećano asfaltiranje puta do izbora

Nakon pretnje meštana leskovačkog sela Kukulovce bojkotom izbora 21. juna zbog neispunjenih obećanja, počelo je asfaltiranje puta kroz selo, a iako su lokalni putevi u nadležnosti gradova i opština, asfaltiranje 2,5 km puta finansiraju "Putevi Srbije".
Nakon pretnje bojkotom, meštanima sela u kojem je 95 odsto stanovnika glasalo za Vučića obećano asfaltiranje puta do izbora
Foto: 021.rs
Dok pojedini meštani kažu da su opet ucenjeni, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović kaže da asfaltiranje nije povezano sa predizbornom kampanjom.
 
Meštani su pretili bojkotom izbora ukoliko se ne ispuni obećanje dato još 2017. godine - da u selo Kukulovce stigne asfalt. Ubrzo nakon pisanja medija, selo su posetili gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak koji su obećali asfalt do nedelje, 21. juna i republičkih i lokalnih izbora.
 
A nakon obećanja - stigle su i mašine u selo. Obećanje iz 2017. godine počelo je da se ispunjava tek nakon pretnje meštana bojkotom, koji sada imaju različita mišljenja, pišu Južne vesti.
 
Dok su neki pristali da izađu na izbore ukoliko dobiju asfalt, neki su nezadovoljni što se na ovakav način rešavaju problemi. Meštanin Nenad Mitrović kaže da asfalta ne bi bilo da njihova odluka nije izašla u više medija, pa nadleži nisu imali kud.
 
"Kada su prvi put došli ljudi iz lokalne samouprave, a meštani tražili obećano, nije bilo dogovora, jer je rečeno da to ne može da su uradi. Kada su novinari preneli priču i kada smo poslali poruku da ćemo bojkotovati izbore, tada je došla svita sa Drobnjakom. Meštani treba da znaju da su asfalt omogućili građani Leskovca i Srbije i mediji koji su imali svoju ulogu. Ovo je ponižavanje sopstvenog naroda. Uslovljavanje, ucena za asfalt", kaže Mitrović.
 
Pitanja zbog čega "Putevi Srbije" finansiraju ove radove i u čijoj je to nadležosti upućena su ovom preduzeću, ali odgovor još nije stigao.
 
Selo Kukulovce, sedam kilometara od Leskovca, postalo je poznato u javnosti po visokoj izlaznosti na predsedničkim izborima 2017. godine, koji su u ovom selu ponovljeni zbog niza nepravilnosti, a nakon ponavljanja Aleksandar Vučić osvojio je 95,67 odsto glasova.
  • Matematika

    21.06.2020 13:06
    @betmen
    U pravu ste, uvek zaboravim da u Češkoj pečene ševe padaju sa neba pa trošiš nula za hranu, obzirom da sam i te bonove uračunao u njegovu ušteđevinu pa ni tada nije bilo dovoljno. Ipak, neka mu je sa srećom život u kojem za pola godine ne potroši nijedan evro na sebe, nekome je cilj da radi da bi živeo a nekome izgleda da živi da bi radio.
  • betmen

    18.06.2020 00:16
    @Matematika

    Bozicnica u visini plate i eto ti tacno 12k. Bez obzira, bilo to 12 ili 10k, ne menja poentu onoga sto je hteo da kaze.

    A znam lika koji je u USA radio svoj overtime i kupovao od drugih njihov overtime(jer su bili limitirani brojem sati) da bi zaradio dodatno. Tako da se ne bih cudio ni da je filip ustedeo citavih 15k :)
  • Matematika

    17.06.2020 17:22
    @filip
    Veoma sam zainteresovan kako ste sa platom od 1.300 evra + 300 evra prekovremenog rada + 190 evra bonova, što za 6 meseci daje 10.740 evra pod uslovom da niste potrošili nijedan jedini evro od toga za pola godine života u Češkoj, vi uspeli uštedeti 12.000.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Izbori 2020

Dačić u Vranju poručio: Će gi pobedimo

Kandidat za premijera koalicije na čijem je čelu SPS, Ivica Dačić, danas je na mitingu u Vranju, na oduševljenje prisutnih, na lokalnom dijalektu poručio da će pobediti na izborima.

Brnabić: Ne znam ko će biti novi premijer

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da ne zna ko će biti mandatar, zbog čega ne bi bilo primereno da govori šta bi radila ako ostane na sadašnjoj funkciji.

Zelenović podneo krivične prijave zbog neregularnosti na izborima u Šapcu

Gradonačelnik Šapca i nosilac liste "Šabac je naš" na lokalnim izborima u tom gradu Nebojša Zelenović izjavio je da je podneo krivičnu prijavu Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu protiv osoba za koje misli da su sprečili građane Šapca da "izraze svoju izbornu volju" i da slobodno glasaju na lokalnim izborima 5. septembra.