Poništeni izbori na svih 100 biračkih mesta u Šapcu

Gradska izborna komisija u Šapcu poništila je izbore na svih 100 biračkih mesta, javlja portal Podrinske.
Poništeni izbori na svih 100 biračkih mesta u Šapcu
Foto: 021.rs
Portal prenosi da su utvrđene brojne nepravilnosti, od nekoliko hiljada "šarenih" i falsifikovanih glasačkih listića, kupovine glasova, kao i glasanja bez važeće lične karte.
 
Ove i druge utvrđene nepravilnosti bile su razlog za ovakvu odluku komisije, navode Podrinske.
 
Zelenović: Poslednju reč daje Upravni sud
 
Lider stranke Zajedno za Srbiju i nosilac liste "Šabac naš grad" Nebojša Zelenović je rekao danas da o odluci Gradske izborne komisije da se u ovom gradu ponove izbori konačnu reč mora da da Upravni sud, ali da veruje da su utvrđene nepravilnosti dovoljno argumentovane da će oni biti ponovljeni.
 
Zelenović je za N1 naveo da je na 26 biračkih mesta protivno svim propisima izvršeno glasanje van biračkog mesta zbog čega je GIK podnela krivične prijave protiv predsednika tih biračkih odbora koji su u ovim slučajevima iz Srpske napredne stranke.
 
"Postoje još i prigovori koji se odnose na različite nepravilnosti koje su se dešavale tokom dana kao što su glasanje bez lične karte, grupno glasanje, dovoženje na biračko mesto, registrovanje i evidentiranje birača koje sve utiču na slobodno izražavanje volje građana", rekao je Zelenović za N1.
 
Dodao je da njihov pravni tim prikuplja sve prijave i da ih ima ih više od 100.
 
Zelenović je rekao da na ovu odluku GIK svaki učesnik izbornog procesa može da se žali, nakon čega će sud doneti odluku.
 
SNS: Skandalozna odluka GIK-a
 
Gradski odbor Srpske napredne stranke u Šapcu saopštio je danas da je u tom gradu u toku prekrajanje izborne volje građana od strane Nebojše Zelenovića i, kako se navodi, "njegovih poslušnika u Gradskoj izbornoj komisiji".
 
Odluku Gradske izborne komisije da izbori budu poništeni na svih 100 izbornih mesta u Šapcu SNS je ocenio kao skandaloznu, donetu "po nalogu Dušana Petrovića i Nebojše Zelenovića", prenosi RTS.
 
"Srpska napredna stranka braniće glas naroda svim pravnim sredstvima, a prvi korak u toj borbi je žalba Upravnom sudu od koga očekujemo da zaštiti izbornu volju glasača i spreči krađu glasova, nezabeleženu u istoriji višestranačkog sistema", piše u saopštenju.
 
Gradski odbor SNS-a podseća da "niko od domaćih i stranih posmatrača nije imao ni jednu jedinu primedbu na tok izbora u Šapcu".
 
"O tome da sve teče besprekorno nekoliko puta se u izbornom danu izjasnio i sam Zelenović. Članovi biračkih odbora iz njegove stranke potpisali su zapisnike gde su od 100 zapisnika imali premedbe na samo jednom biračkom mestu. I sve je bilo u redu dok nije video kako su ga počistili naprednjaci i da ga narod neće", navodi Gradski odbor SNS-a.
 
U saopštenju se dodaje da je "Zelenovićev predsednik GIK-a Budimir Pavlović odgovoran zato što po prijemu izbornog materijala sa biračkih mesta u Šapcu nije utvrdio rezultate izbora u roku od 24 časa, čime je izvršio krivično delo zloupotrebe službenog položaja iz člana 359 stav 1 krivičnog zakonika".
  • Петровград

    25.06.2020 17:30
    Стоп партократији!
    СНС је све оно што нас спречава да постанемо нормалан народ и држава. Подршка за Зеленовића против неукуса, незнања, лажи, афера, муљања и насиља.
  • 9

    25.06.2020 17:03
    Klima se
    Naprdnjaćka fotelja. Penzoše je čuvao do izbora
    namastiljali su šta je trebalo , a sada kad krenu da
    peru prljav veš već u prvoj samoposluzi videće da
    je prašak koji je do pre izbora koštao 890 din sada
    košta 1500. Paradajz na pijaci je skuplji nego u sred zime.
    TNG je već skoćio sa 66 na 71 što je naravno nagoveštaj
    zlatnog doba.
    A bagra se čudom čudi da i njih neko može da otrse kao
    i prošli put.
    Ne dajte se Šapčani
  • Богдан

    25.06.2020 14:04
    Неможете да прихватите пораз...тако сте узурпирани....стварно jе тешко бити поражен...али се морате са тиме помирити! Више успеха други пут!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Izbori 2020

Dačić u Vranju poručio: Će gi pobedimo

Kandidat za premijera koalicije na čijem je čelu SPS, Ivica Dačić, danas je na mitingu u Vranju, na oduševljenje prisutnih, na lokalnom dijalektu poručio da će pobediti na izborima.

Brnabić: Ne znam ko će biti novi premijer

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da ne zna ko će biti mandatar, zbog čega ne bi bilo primereno da govori šta bi radila ako ostane na sadašnjoj funkciji.

Zelenović podneo krivične prijave zbog neregularnosti na izborima u Šapcu

Gradonačelnik Šapca i nosilac liste "Šabac je naš" na lokalnim izborima u tom gradu Nebojša Zelenović izjavio je da je podneo krivičnu prijavu Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu protiv osoba za koje misli da su sprečili građane Šapca da "izraze svoju izbornu volju" i da slobodno glasaju na lokalnim izborima 5. septembra.