Mediji: Ana Brnabić ostaje premijerka

Gotovo je izvesno da će Ana Brnabić ostati premijerka, ministar finansija Siniša Mali nastaviće i dalje da obavlja tu funkciju, dok će Branislavu Nedimoviću, pored poljoprivrede, biti dodata i ekologija, piše Blic.
Mediji: Ana Brnabić ostaje premijerka
Foto: 021.rs
Mada još nije izvesno kada će biti formirana nova vlada, list najavljuje da će u njoj ostati i Zorana Mihajlović. Izvor blizak predsedniku Aleksandru Vučiću rekao je da je on za premijerku i troje ministara već doneo odluku da ostaju u novom timu vlade.
 
Kako navodi list, tek bi trebalo da se vidi šta će biti sa ostalim SNS kadrovima, a u vrhu SNS dobro se kotiraju i Nebojša Stefanović i Zlatibor Lončar.
 
Socijalisti idu u opoziciju?
 
U javnosti se od izbora spekuliše da će se tim Ivice Dačića posle 16 godina na vlasti preseliti u parlamentarne klupe rezervisane za opoziciju. 
 
"Još je rano da govorimo o tome hoće li SPS ponovo biti deo vladajuće koalicije. Svakako da ćemo da razgovaramo", izjavio je predsednik Vučić, a prema rečima ministarke zadužene za populacionu politiku Slavice Đukić Dejanović (SPS), sve je u rukama SNS.
 
Bojan Klačar iz CeSID smatra da ne bi bilo iznenađenje da SPS ne bude deo vladajuće koalicije, prenose "Novosti".
 
"Pitanje mesta SPS u novoj vladi neće biti rešeno u narednih nekoliko dana. Ići će se na varijantu da se o tome malo duže pregovara. Naša predviđanja su da će se to dogovoriti tokom leta, bez velike žurbe i pritisaka da se uradi sada", navodi Klačar.
 
Prema njegovim rečima, mesto SPS u vladi "nije upitno zbog toga što imaju loše i narušene odnose sa SNS, već zbog činjenice da to nije od političke koristi naprednjacima", ali bi im, sa druge strane, "zbog  pregovora o KiM odgovarao širi konsenzus".
 
Inače, naprednjaci i bez koalicionih partnera sa liste imaju mogućnost da sami formiraju vlast. Njih će u parlamentu biti najmanje 159. 
 
Rok za formiranje nove Vlade počinje da teče od konstitutivne sednice Skupštine, koja mora da bude održana do 25. jula. Novi ministarski tim mora biti izabran u roku od 90 dana nakon sednice parlamenta, odnosno do 23. oktobra.
  • Irena

    26.06.2020 08:54
    Obicna gradjanka
    Ma cutite,bolje da budu isti jer za nji znamo ko je fasifikovao diplomu,plagirao doktorat,dilovao orizje i drogu, dizao potemkinove fabrike i ko ce prodati Kosovo.O novima bi morali da istrazujemo nihove uspehe.
  • još malo

    26.06.2020 06:16
    još malo i učićemo u školi na daljinu Aninu Morzeovu azbuku: "pa,pa, a, a, a, pa,..."
  • Patak

    26.06.2020 02:25
    Zasto bi menjali mesta?
    Neka ostanu, to su samo fiktivne pozicije da bi fiktivna drzava mgla da fiktivno funkcionise. Pa sta bi radili kada bi im oduzeli i te poslove, jos nekoga da bace u bedu? Pustite ih neka zive u svom malom svetu, a mi gradjani nastavljamo sa svojim zivotima bez fiktivne drzave.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Izbori 2020

Dačić u Vranju poručio: Će gi pobedimo

Kandidat za premijera koalicije na čijem je čelu SPS, Ivica Dačić, danas je na mitingu u Vranju, na oduševljenje prisutnih, na lokalnom dijalektu poručio da će pobediti na izborima.

Brnabić: Ne znam ko će biti novi premijer

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da ne zna ko će biti mandatar, zbog čega ne bi bilo primereno da govori šta bi radila ako ostane na sadašnjoj funkciji.

Zelenović podneo krivične prijave zbog neregularnosti na izborima u Šapcu

Gradonačelnik Šapca i nosilac liste "Šabac je naš" na lokalnim izborima u tom gradu Nebojša Zelenović izjavio je da je podneo krivičnu prijavu Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu protiv osoba za koje misli da su sprečili građane Šapca da "izraze svoju izbornu volju" i da slobodno glasaju na lokalnim izborima 5. septembra.