Narodna stranka traži otvaranje mađarskog konzulata u Vranju

Gradski odbor Narodne stranke Vranje saopštio je da je Vladi Srbije uputio inicijativu za otvaranje mađarskog konzulata u Vranju, budući da je na minulim izborima Savez vojvođanskih Mađara, na teritoriji grada Vranja, ostvario "fantastičan" rezultat sa 1.265 glasova i time zauzeo ubedljivo treće mesto, odmah iza SNS i SPS.
Narodna stranka traži otvaranje mađarskog konzulata u Vranju
Foto: Screenshot
Tako su svi Vranjanci došli do saznja da na teritoriji grada Vranja živi značajan broj pripadnika mađarske nacionalnosti, ističe se u saopštenju.
 
Kako se napominje, Narodna stranka "vodi podjednaku brigu za sve građane Srbije, bez obzira koje nacionalne ili verske pripadnosti oni bili".
 
Zato je Gradski odbor Narodne stranke Vranje uputio Vladi Srbije inicijativu za otvaranje konzulata Mađarske u Vranju, s tim da konzulat ima ispostavu, preciznije "kancelariju u selu Neradovac, kao najvećem uporištu Mađara u Vranju". 
 
Savez vojvođanskih Mađara (SVM) saopštio je danas da je izbornu kampanju vodio isključivo u Vojvodini i Beogradu i da je "velika slučajnost" to što je izborna lista Grupa građana Srpska desnica na lokalnim izborima u Vranju učestvovala pod rednim brojem četiri, što je bio broj pod kojim je SVM učestvovao na parlamentarnim izborima.
  • Niki NS

    02.07.2020 13:42
    državljanstvo
    Kakve gluposti! Svaki građanin Srbije ima pravo da glasa po slobodnoj volji! Ko ima prava da se tako sprda sa ljudima iz tog sela!? Zbog čega moraju biti nacionalna manjina da bi glasali za nacionalnu manjinu? I ja sam glasao za tu stranku a nisam mađarske nacionalnosti, niti uopšte manjinske nacionalnosti. Da li će ta Narodna stranka da traži da dobijemo mađarsko državljanstvo npr?
  • Milanče

    02.07.2020 11:18
    Srbija brale.....
    Ovo može da se dogodi samo u Srbiji. To govori kako se narod može lako zavesti da glasa za određenu grupu ili partiju. Jadni Vranjanci su dokazali da su nepismeni i ne čitaju šta piše na glasačkom listiću. Ako je bilo takvog agitovanja koje je očito i evidentno onda je trebalo poništiti i te izbore a ne ćutati. Tog agitatora treba policija da nađe i da se kazni za nečiste radnje. Ne samo Srbija nego i pola Mađarske se smeje ovome.
  • Komšinica

    01.07.2020 23:47
    Malo humora
    Zamislite Sofku kako igra čardaš u crvenim čizmama..,

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Izbori 2020

Dačić u Vranju poručio: Će gi pobedimo

Kandidat za premijera koalicije na čijem je čelu SPS, Ivica Dačić, danas je na mitingu u Vranju, na oduševljenje prisutnih, na lokalnom dijalektu poručio da će pobediti na izborima.

Brnabić: Ne znam ko će biti novi premijer

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da ne zna ko će biti mandatar, zbog čega ne bi bilo primereno da govori šta bi radila ako ostane na sadašnjoj funkciji.

Zelenović podneo krivične prijave zbog neregularnosti na izborima u Šapcu

Gradonačelnik Šapca i nosilac liste "Šabac je naš" na lokalnim izborima u tom gradu Nebojša Zelenović izjavio je da je podneo krivičnu prijavu Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu protiv osoba za koje misli da su sprečili građane Šapca da "izraze svoju izbornu volju" i da slobodno glasaju na lokalnim izborima 5. septembra.