Crta neće posmatrati ponovljeno glasanje, nadležni nisu potvrdili da će uslovi biti epidemiološki bezbedni

Posmatračka misija Crte zbog trenutne epidemiološke situacije neće posmatrati ponavljanje glasanja na 234 biračka mesta.
Crta neće posmatrati ponovljeno glasanje, nadležni nisu potvrdili da će uslovi biti epidemiološki bezbedni
Foto: CRTA
Odluka je doneta uzimajući u obzir da, kako kažu, imaju veliku odgovornost prema velikom broju građana, članova građanske posmatračke misije, koji bi trebalo da budu raspoređeni po biračkim mestima.
 
"Posmatračka misije Crte je juče uputila poziv Vladi Srbije, Kriznom štabu i Republičkoj izbornoj komisiji da se hitno i nedvosmisleno izjasne o uslovima za održavanje ponovljenih izbora 1. jula, ali odgovor institucija nije stigao. Iako je mala verovatnoća da se na ponovljenim izborima promene preliminarni rezultati, Crta je planirala da, kao i prethodnih godina, posmatra i ove izbore na 234 biračka mesta. Međutim, uzimajući u obzir trenutnu epidemiološku situaciju, kao i činjenicu da od nadležnih institucija nismo dobili nedvosmislenu potvrdu da je okruženje bezbedno za održavanje izbora, bili smo primorani da odustanemo od posmatranja", kažu u Crti.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Izbori 2020

Dačić u Vranju poručio: Će gi pobedimo

Kandidat za premijera koalicije na čijem je čelu SPS, Ivica Dačić, danas je na mitingu u Vranju, na oduševljenje prisutnih, na lokalnom dijalektu poručio da će pobediti na izborima.

Brnabić: Ne znam ko će biti novi premijer

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da ne zna ko će biti mandatar, zbog čega ne bi bilo primereno da govori šta bi radila ako ostane na sadašnjoj funkciji.

Zelenović podneo krivične prijave zbog neregularnosti na izborima u Šapcu

Gradonačelnik Šapca i nosilac liste "Šabac je naš" na lokalnim izborima u tom gradu Nebojša Zelenović izjavio je da je podneo krivičnu prijavu Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu protiv osoba za koje misli da su sprečili građane Šapca da "izraze svoju izbornu volju" i da slobodno glasaju na lokalnim izborima 5. septembra.