Đukić Dejanović: SPS je spreman da bude i vlast i opozicija

Potpredsednica Socijalističke partije Srbije Slavica Đukić Dejanović izjavila je da je SPS spreman da u narednom periodu bude deo vlasti, kao što je spreman i na to da bude opozicija.
Đukić Dejanović: SPS je spreman da bude i vlast i opozicija
Foto: 021.rs
"Svi mi koji smo u političkom životu moramo biti spremni na to da budemo i na jednoj i drugoj strani. Mi smo bili i opozicija, a i podržavali smo vladu, a bili smo i vlast (...) Da li će SPS biti u vlasti ili opoziciji odlučiće oni koji donose odluke", kazala je Đukić Dejanović za "Danas".
 
Navela je da će se razgovori predsednika SPS-a Ivice Dačića i predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića biti održati 20. jula.
 
Govoreći o smeni funkcionerke SPS iz Čačka Vesne Dmitrić zbog toga što je njen sin učestvovao na demonstracijama u Beogradu, Đukić Dejanović je rekla da postoji objektivna odgovornost roditelja za učešće deteta na takvim skupovima.
 
"Nama je neprihvatljivo da se pozicija vlasti i neki stavovi menjaju na ulici", ocenila je ona.
 
Komentarišući kritike koje su upućene nekim funkcionerima SPS-a, Đukić Dejanović je rekla da je to stvar stranačke discipline.
 
"Nije sporno da u okviru partije iskažu svoje mišljenje, ali je nedopustivo da se narušava stranački stav i izražavaju stavovi suprotni stavu SPS-a, posebno u okolnostima kada se pokušava stvoriti jedan jaz između SPS-a i SNS-a", naglasila je ona.
  • Cccc

    27.07.2020 19:30
    Da li ste Vi gospodjo u penziji posto ste +65 god.molim Vas ne smarajte ovaj narod napaceni,povucite se vise!
  • Diki

    16.07.2020 14:18
    Ma da koliko ste se nafatirali...laganica vam...šta god došlo dobro došlo...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Izbori 2020

Dačić u Vranju poručio: Će gi pobedimo

Kandidat za premijera koalicije na čijem je čelu SPS, Ivica Dačić, danas je na mitingu u Vranju, na oduševljenje prisutnih, na lokalnom dijalektu poručio da će pobediti na izborima.

Brnabić: Ne znam ko će biti novi premijer

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da ne zna ko će biti mandatar, zbog čega ne bi bilo primereno da govori šta bi radila ako ostane na sadašnjoj funkciji.

Zelenović podneo krivične prijave zbog neregularnosti na izborima u Šapcu

Gradonačelnik Šapca i nosilac liste "Šabac je naš" na lokalnim izborima u tom gradu Nebojša Zelenović izjavio je da je podneo krivičnu prijavu Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu protiv osoba za koje misli da su sprečili građane Šapca da "izraze svoju izbornu volju" i da slobodno glasaju na lokalnim izborima 5. septembra.