Vučić: Imamo četiri opcije za koaliciju, Vlada do 25. avgusta

Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je danas da su na sednici Predsedništva SNS razgovarali o tome ko treba da bude koalicioni partner i da su moguće četiri opcije i da sve četiri imaju približnu podršku.
Vučić: Imamo četiri opcije za koaliciju, Vlada do 25. avgusta
Foto: 021.rs
"Da idemo sa socijalistima i manjinama, sa (Aleksandrom) Šapićem i manjinama, sa socijalistima, Šapićem i manjinama i sami sa manjinama", rekao je Vučić i rekao da su ti predlozi dobili svaki po 20 ili 30 odsto podrške.
 
On je rekao da je cilj da Vlada Srbije bude formirana do 25. avgusta. Upitan zašto se toliko čekalo sa izborom Vlade Srbije, Vučić je rekao da je ogromno poverenje građana teret na leđima i da to znači da treba napraviti dobar izbor.
 
"Da napravimo nešto što će biti odličan izbor za Srbiju", rekao je Vučić i ocenio da je potrebno dobro rešenje zbog brojnih izazova poput pregovora o Kosovu, ekonomske krize zbog korona virusa i epidemiološke krize.
 
On je ocenio da je bolje sačekati 15 dana i napraviti dobru Vladu nego žuriti zbog medija i nekih političara, kao i da on neće popustiti pod pritiscima.  Na pitanje novinara rekao je da se i dalje ne znaju imena ministara i da je to odluka koju treba doneti prvo na Predsedništvu SNS, pa na Glavnom odboru stranke. 
 
Vučić je najavio da će u narednih nekoliko dana biti verifikovani mandati novih poslanika u Skupštini Srbije.
 
On je dodao da će sednica biti održana u Skupštini Srbije, a da Srpska napredna stranka mora da bude svesna da ljudi žele promene i u Skupštini i u Vladi Srbije, gde treba pokazati "više mladih lica - onih koji predstavljaju budućnost Srbije" i da pokažu da su u stanju da se nose sa teškim problemima koje ovo vreme donosi.
  • tanjica

    01.08.2020 19:05
    ika
    Navijam da ova vlada bude sa mladim i energečnim ljudima. Predsednik Vučić zaista radi savršeno, i naravno da treba šansu da mladim ljudima.
  • Inspektor Višekruna

    01.08.2020 09:54
    Izgleda
    Izgleda da mislite tako!
    Razumem vas potpuno!
    Nije ni vama lako!
  • Inspektor Višekruna

    01.08.2020 07:16
    Au
    Koliko minusa sam dobio!!!
    Dragi moji, mislite li da lupanje minusa odlaže kraj i spašava od odgovornosti?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Izbori 2020

Dačić u Vranju poručio: Će gi pobedimo

Kandidat za premijera koalicije na čijem je čelu SPS, Ivica Dačić, danas je na mitingu u Vranju, na oduševljenje prisutnih, na lokalnom dijalektu poručio da će pobediti na izborima.

Brnabić: Ne znam ko će biti novi premijer

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da ne zna ko će biti mandatar, zbog čega ne bi bilo primereno da govori šta bi radila ako ostane na sadašnjoj funkciji.

Zelenović podneo krivične prijave zbog neregularnosti na izborima u Šapcu

Gradonačelnik Šapca i nosilac liste "Šabac je naš" na lokalnim izborima u tom gradu Nebojša Zelenović izjavio je da je podneo krivičnu prijavu Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu protiv osoba za koje misli da su sprečili građane Šapca da "izraze svoju izbornu volju" i da slobodno glasaju na lokalnim izborima 5. septembra.