VIDEO Izbori u Šapcu: Prijavljeno davanje novca za glasanje, telefoni GIK-a blokirani

Gradska izborna komisija u Šapcu saopštila je danas da su članovi biračkih odbora do devet sati prijavili veliki broj nepravilnosti na ponovljenom glasanju na 27 biračkih mesta, navodeći javno glasanje, evidentiranje birača i davanje novca za glasanje, prenosi TV Šabac.
VIDEO Izbori u Šapcu: Prijavljeno davanje novca za glasanje, telefoni GIK-a blokirani
Foto: 021.rs (arhiva)
Sve nepravilnosti koje su do sada prijavljene odnose se na pristalice i glasače Srpske napredne stranke, dok su sve fiksne linije, koje su članovima biračkih odbora date kao kontak sa Komisijom, od jutros blokirane, dodaje se u saopštenju.
 
Kvar je prijavljen Telekomu, ali do objavljivanja saopštenja nije otklonjen, tako da je otežan kontakt sa biračkim mestima.
 
Kao jedna od nepravilnosti, prijavljeno je javno glasanje na biračkim mestima broj 16 – Donji šor 2, 18 – Donji šor 4, 41 – Majur3, 49 – Petkovica, 65 – Orid, 82 - Pocerski Pričinović, 86-Sinošević.
 
U neposrednoj blizini biračkog mesta 34 – Tabanović, prijavljeno je prisustvo oca kandidata na listi Srpske napredne stranke, koji biračima koji dolaze na biračko mesto nudi novac za dat glas.
 
Identična situacija je prijavljena i na biračkom mestu 36 - Ševarice, gde je jedan od kandidata za odbornika SNS, sa još jednim članom SNS, takođe davao novac biračima koji su pošli na glasanje, a Komisija je ovaj slučaj prijavila policiji u devet časova, dodaje se u saopštenju GIK.
 
U neposrednoj blizini biračkog mesta 100 – Donja Rumska, na udaljenosti manjoj od 50 metara, primećeno je vozilo, Komisiji poznatih registarskih oznaka, u kome sedi nepoznata osoba i evidentira glasače koji dolaze na biračko mesto.
 
  • Vidovdan

    06.09.2020 18:20
    Dosta je bilo
    I za najbolje, dosta je 20 godina na vlasti, a posebno vlasti koja se otuđila od naroda. Gradonačelnik je razgovarao samo sa osbama bliskim njemu. Hvala lepo i srećan put u opoziciju!
  • Brica

    05.09.2020 18:08
    sendvicar
    Samo napreDNO. Gadite nam se.
  • Čivija

    05.09.2020 16:17
    NaprDNO

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Izbori 2020

Dačić u Vranju poručio: Će gi pobedimo

Kandidat za premijera koalicije na čijem je čelu SPS, Ivica Dačić, danas je na mitingu u Vranju, na oduševljenje prisutnih, na lokalnom dijalektu poručio da će pobediti na izborima.

Brnabić: Ne znam ko će biti novi premijer

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da ne zna ko će biti mandatar, zbog čega ne bi bilo primereno da govori šta bi radila ako ostane na sadašnjoj funkciji.

Zelenović podneo krivične prijave zbog neregularnosti na izborima u Šapcu

Gradonačelnik Šapca i nosilac liste "Šabac je naš" na lokalnim izborima u tom gradu Nebojša Zelenović izjavio je da je podneo krivičnu prijavu Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu protiv osoba za koje misli da su sprečili građane Šapca da "izraze svoju izbornu volju" i da slobodno glasaju na lokalnim izborima 5. septembra.