Brnabić: Ne znam ko će biti novi premijer

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da ne zna ko će biti mandatar, zbog čega ne bi bilo primereno da govori šta bi radila ako ostane na sadašnjoj funkciji.
Brnabić: Ne znam ko će biti novi premijer
Foto: 021.rs
"Ne bi bilo primereno da sad govorim o tome kakve bi bile moje ideje. Mislim da je to potpuno irelevantno dok se ne zna ime mandatara", rekla je Brnabić odgovarajući na pitanje novinara šta bi novo uvela u rad Vlade ako bi ponovo bila predložena za mandatara.
 
Upitana da prokomentariše to što se ni 1.000 dana od ubistva lidera inicijative "Sloboda demokratija pravda" Olivera Ivanovića ne zna ko su nalogodavci i ubice, Brnabić je odgovorila da Prištini ne odgovara da se sazna istina. Brnabić je, na predstavljanju programa Master 4.0-kreativna industrija, rekla da istraga o ubistvu Ivanovića mora da se vodi u Prištini.
 
"Zahtevali smo da učestvujemo u toj istrazi, ali nije dozvoljeno. Takođe smo apelovali na Unmik i Euleks da se to istraži, da se dođe do istine i da se počinioci kazne. Iz Prištine, nažalost, imate samo muk o toj temi. Mi to nećemo zaboraviti, ni ostaviti po strani. Nastavićemo da tražimo istinu i ko su ubice i zbog čega", istakla je Brnabić.     
 
Istakavši da će se do pravde doći kad tad, premijerka je kazala da bi Priština već otkrila i nalogodavci i ubice da joj to odgovara, ali misli da joj ne odgovara da se sazna istina.   
 
Na pitanje novinara da li bi kao građanka posumnjala u sukob interesa u slučaju kao što je ovaj vezan za firmu njenog brata, ona je odgovorila da zavisi od toga kako se ta vest plasira.
 
Brnabić je rekla da je firma u kojoj radi njen brat od kada je ona predsednica Vlade "imala rast prihoda od 18 odsto, što je ispod proseka rasta u industriji u kojoj posluju, i mnogo lošije nego mnoge druge firme u tom sektoru".
 
Istakla je da u ovom slučaju nije bilo nikakve korupcije i da ni ona, ni njen brat tako nešto nikada ne bi radlii.
 
Upitana da li je znala da Savet za borbu protiv korupcije, od koga je tražila da oceni da li je u pitanju sukob interesa, za to nije nadležan, Brnabić je odgovorila da je Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu tražila mišljenje od Agencije za borbu protiv korupcije, koja ih je uputila na Upravu za javne nabavke, gde su rekli da to nije sukob interesa, a onda su se konsultovali sa organizacijom Transparentnost Srbija.       
 
"Čini mi se da je u ovom slučaju Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu uradila posao koji može da se smatra primerom kako treba postupati u datim uslovima", istakla je Brnabić. 
  • "niko nista

    30.09.2020 07:09
    ne ZNA ! "
    kao ni o slucaju Kontic.....nisu informisani....he..he..hee....krije zvalavi miiisli i od naroda i od Boga !
  • vladaNS

    30.09.2020 07:03
    ?
    Velika većina srpskih političara pogotovo ovih što divljaju poslednjih osam devet godina u normalnim državama ne bi mogi biti ni baba sere....
    Pozdrav iz Vojovodine
  • Pera

    30.09.2020 03:14
    Sluge globalizma ne znaju ništa, dok im ne kažu šta treba da "znaju" tj. da lupe.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Izbori 2020

Dačić u Vranju poručio: Će gi pobedimo

Kandidat za premijera koalicije na čijem je čelu SPS, Ivica Dačić, danas je na mitingu u Vranju, na oduševljenje prisutnih, na lokalnom dijalektu poručio da će pobediti na izborima.

Zelenović podneo krivične prijave zbog neregularnosti na izborima u Šapcu

Gradonačelnik Šapca i nosilac liste "Šabac je naš" na lokalnim izborima u tom gradu Nebojša Zelenović izjavio je da je podneo krivičnu prijavu Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu protiv osoba za koje misli da su sprečili građane Šapca da "izraze svoju izbornu volju" i da slobodno glasaju na lokalnim izborima 5. septembra.