Predstava "Ana Karenjina" premijerno izvedena povodom obnove Velike sale Novosadskog pozorišta

Predstava "Ana Karenjina" izvedena je sinoć u Novosadskoj pozorištu povodom završetka rekonstrukcije Velike sale.
Predstava "Ana Karenjina" premijerno izvedena povodom obnove Velike sale Novosadskog pozorišta
Foto: Grad Novi Sad
Rekonstrukcija Velike sale i velikog foajea u ovom pozorištu, finansirana je sredstvima iz budžeta Grada u iznosu od oko pet miliona dinara.
 
"Ponosan sam na to što ovo pozorište nema samo novu fasadu i krov, nego ima novu snagu da čuva duh koji ga prožima više od četiri decenije. Ima snagu da upriliči najbolje predstave, okuplja ljude, podstiče na diskusiju, i neguje kulturu, najpre mađarske nacionalne zajednice. Ulaganjem u Novosadsko pozorište pokazujemo da je Novi Sad bogat u svojoj raznolikosti, da u njemu ne živimo jedni pored drugih, nego živimo zajedno, i da se veoma dobro razumemo. Pomoći ćemo i Kulturnom centru 'Petefi Šandor' na Telepu i to će biti nova kulturna stanica u gradu", naveo je sinoć gradonačelnik Miloš Vučević i posebno istakao značaj Festivala manjinskih pozorišta iz regiona koji organizuje Novosadsko pozorište.
 
Grad je, preko Uprave za kulturu u 2018. godini izdvojio blizu šest miliona dinara za sanaciju fasade objekta i rekonstrukciju elektroinstalacija u Novosadskom pozorištu, a ove godine opredeljeno je preko 11 miliona dinara za rekonstrukciju krova i izgradnju galerije u magacinskom prostoru u toj ustanovi kulture.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Kultura