Novosadska kantautorka Nađa Vračarić objavila novi EP "Pretty Bone"

Novosadska kantautorka Nađa Vračarić objavila je novi EP "Pretty Bone" na kojem se nalazi pet pesama.
Novosadska kantautorka Nađa Vračarić objavila novi EP "Pretty Bone"
Foto: Iva Tori
"Venus in Gemini", "Pretty Bone", "Panache", "Pastiche" i "Nod to Prufrock" traju gotovo 14 minuta, a njihovim zvukom dominira gitara. 
 
"Pretty Bone" donosi tonove izolacije, usamljenosti i klaustrofobije života u maloj sredini, iz koje se izlaz traži upravo kroz kreativni izraz. 
 
EP je napisan tokom 2018. godine, uz saundtrek bendova Talking Heads i Devo, a inspiracija je došla usled čestih poseta Beču, ali i kao odgovor na izložbe Keitha Haringa i T.S. Eliota, a njegova pesma "The Love Song of J. Alfred Prufrock ostavlja snažan utisak na mladu novosadsku autorku.
 
I dok je "Pretty Bone" inspirisana pesmom "Gut Feeling" benda Devo, "Pastiche" i "Panache" donose priču o "iscrpljenosti postmodernog senzibiliteta i toksičnosti koje donosi socijalizacija i intima". "Nod To Prufrock" objedinjuje ove teme, ali predstavlja i svojevrsno obraćanje pomenutoj pesmi T. S. Eliota.
 
 
EP je snimljen i aranžiran u Pančevu u studiju Petra i Vuka Stevanovića (sastav Ljubičice). U januaru ove godine za pesmu "Pretty Bone" objavljen je spot, koji je režirala Anja Koprivšek.
 
Ceo EP možete da poslušate OVDE.
 
Novosadska publika će uživo moći da čuje 24. januara u Domu b-612, dok će publika u Beogradu za to imati priliku 31. januara u Knap klubu.
  • Voja

    17.01.2020 09:11
    Let the force be with
    Novi Sad je nekada bio poznat po dobroj muzici, a danas to nije slučaj.Ovakvi primeri su za svaku pohvalu i treba ih podržati svim silama.
  • Syracuse

    16.01.2020 16:35
    Auu, devojko samo nastavi.Veliki pozdrav iz Chicaga.
  • Huncut

    16.01.2020 16:25
    Sasvim ok
    Ovo jako dobro zvuci, puno srece u daljem radu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Kultura