Novi Sad će potrošiti 7,6 milijardi dinara za Evropsku prestonicu kulture 2021.

Novosadska vlast očekuje da će u narednih pet godina prikupiti i potom potrošiti 7,6 milijardi dinara za organizaciju i održavanje manifestacije Evropska prestonica kulture 2021. godine, saznaje 021.
Novi Sad će potrošiti 7,6 milijardi dinara za Evropsku prestonicu kulture 2021.
Foto: 021.rs

Ova suma je objavljena u odluci koja će u sredu, 14. decembra biti pred odbornicima Skupštine grada.

Istom odlukom se predviđa i da ovim sredstvima upravlja Fondacija koja će biti formirana u sklopu Kulturnog centra grada Novog Sada, a Skupština grada će posebnom odlukom imenovati direktora fonda, kao i Upravni i Nadzorni odbor fondacije.

U finansijskoj konstrukciji, koja je u tabeli data u evrima, Grad očekuje da najveći deo sredstava potekne od samog Novog Sada i to u iznosu od oko 28 miliona evra, zatim od Srbije i Vojvodine u iznosu od oko 16 miliona evra, Evropske unije od oko pet miliona evra, kao i od privatnih sponzora u visini od 12 miliona evra i nečega što se u dokumentu naziva "ostalo" i iznosi šest miliona evra.

Troškovnik inače predviđa da se sredstva troše za operativne troškove (27,6 miliona evra) i kapitalna ulaganja (34,2 miliona evra). Pri tome, kada se pogledaju godine, vidi se da će većina novca biti utrošena u naredne tri godine.

Poređenja radi, 7,6 milijardi dinara (odnosno 61,9 miliona evra) koje će biti date za Evropsku prestonicu kulture 2021. je otprilike trećina godišnjeg budžeta grada u poslednjih nekoliko godina.

  • /

    12.12.2016 17:35
    /
    sta je lose u tome?
    pa to sto su razdelli lovu jos pre proglasenja.

    bas da vidim nekog padobranca sa strane da uleti sa nekim svojim projektom

    konkurse za projekte salju tokom zadnjeg dana roka i sl isprobane taktike
  • Dragoslav S.

    12.12.2016 17:30
    Ima li normalnih !?
    Da li je normalno da neko u bankrot-drzavi baca 7,6 milijardi RSD na nekakvu Evropsku prestonicu kulture !? Za taj novac se kod nas moze da uradi puno toga a "Prestonicu kulture" neka prave u nekoj bogatijoj drzavi...
  • Vlah

    12.12.2016 15:59
    Mislite ulozice, a ne potrositi. Kultura nije trosak, nego investicija za buducnost!

    Napred, lepi grade moj!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - EPK 2021