Međunarodna konferencija "Neutralno" 9. i 10. maja u Novom Sadu

Ove nedelje Novi Sad će biti domaćin međunarodnog događaja "Neutralno", konferencije zamišljene kao prostor za dijalog o novim kulturnim prostorima.

Ideja je da Novi Sad 9. i 10. maja okupi sve zainteresovane aktere u kulturi i kreativnim industrijama iz regiona i predstavi različite prakse u Evropi i regionu o održivosti kulturnih prostora.

Kako za 021 kaže Mirjana Kovačević iz Fondacije "Novi Sad 2021", koja je organizator ovog skupa, na konferenciji koja se održava u "Studiju M" će biti odgovoreno na nekoliko ključnih pitanja.

- Ova svojevrsna platforma za dijalog će poslužiti da zajedno dođemo do smernica kako da kulturne prostore učinimo održivim. Predavači koji nam dolaze u goste iz cele Evrope su iskusni menadžeri u kulturi, različitih obrazovanja i sfera delovanja, dok će se na radionicama raditi konkretne studije slučaja sa ciljem kako da privučemo publiku i finansijski obezbedimo održivost kulturnih projekata - kaže Kovačević.

Na konferenciji učestvuju menadžeri nekih od najuspešnijih kulturnih prostora iz Nemačke, Austrije, Francuske, Švedske, Italije, Slovenije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije. Kroz četiri panela i dve radionice oni će zainteresovanu publiku upoznati sa različitim pristupima i modelima u upravljanju i održivosti prostora za kulturu.

Učešće na konferenciji "Neutralno" je besplatno, a otvoriće je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i direktor Fondacije "Novi Sad 2021" Nemanja Milenković i predsednik EUNIC klastera Srbija Johanes Iršik. Kompletan program možete pronaći OVDE.

Inače, konferencija je deo proslave Dana pobede koji se tradicionalno obeležava u Novom Sadu 9. maja kroz manifestaciju Ritam Evrope u organizaciji Studentskog kulturnog centra.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - EPK 2021