Poziv građanima da ispričaju "nezvaničnu istoriju" Novog Sada i okolnih opština

U cilju očuvanja kulturnog nasleđa Novog Sada, Iriga, Beočina i Sremskih Karlovaca, "Novi Sad 2021" poziva građane da ispričaju svoje priče "nezvanične istorije" ovih opština.
Poziv građanima da ispričaju "nezvaničnu istoriju" Novog Sada i okolnih opština
Foto: 021.rs
Fondacija je raspisala javni konkurs "Šetnje kroz nasleđe" kroz koji poziva građane da se svojim idejama, ličnim doživljajima i kreativnim pogledom na nasleđe uključe u oživljavanje specifične istorije ovih naselja, onih intimnih, lokalnih, nezvaničnih.
 
Prijave na konkurs otvorene su do 21. februara.
 
Na konkurs se mogu prijaviti svi zainteresovani građani koji žele da ispričaju priču grada ili njegovog dela kroz šetnju, performans, predstavu, izložbu, fotografiju, događaj u sopstvenom prostoru i slične alternativne forme.
 
Ideja koja stoji iza ovog konkursa jeste proširivanje razumevanja kulturnog nasleđa izvan zvaničnog istorijskog prikaza, i prepoznavanje, vrednovanje i tumačenje svakodnevnog života, intimnih istorija i lokalnih priča. Pokretanjem ovakvih "šetnji kroz nasleđe" građani se podstiču da predstave priče iz lične vizure o zanimljivim mestima, likovima i događajima koji čine nezvaničnu istoriju grada Novog Sada i okolnih opština, uključuju se u promišljanje kulture, kulturne raznolikosti i načina života u ovim mestima.
 
Sredstvima opredeljenim za realizaciju konkursa biće podržano ukupno 15 projekata, od kojih će 10 biti realizovano na teritoriji Novog Sada i pet na teritoriji Zone 021 (opštine Irig, Beočin i Sremski Karlovci). Za svaki projekat izdvojeno je 120.000,00 dinara (bruto).
 
Za vreme trajanja konkursa svim zainteresovanima biće omogućene individualne konsultacije sa edukatorima koji će im pomoći da uobliče svoje projektne ideje. Zainteresovani za konsultacije mogu dostaviti kontakt podatke najkasnije do 5. februara slanjem imejla na adresu konkurs@ns2021.rs.
 
Sve dodatne informacije kao i potrebnu dokumentaciju možete potražiti na zvaničnom vebsajtu Fondacije "Novi Sad 2021".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - EPK 2021